OTKRIVAMO: Deca umirala u najgorim mukama, trpela jezive bolove, a EVO KOJI ORGANI SU PRVI STRADALI!

Autor:

Hronika

04.03.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca koja su otrovana u Novom Sadu umirala u jezivim mukama!

OTKRIVAMO: Deca umirala u najgorim mukama, trpela jezive bolove, a EVO KOJI ORGANI SU PRVI STRADALI!

Foto: shutterstock, republika

Lav Petrović Suvajdžić (25) i njegova supruga Martina (23), roditelji iz pakla, otrovali su svoju decu fungicidom protiv pepelnica, a mališani su umirali u najgorim mukama, otkriva Republika. 

Naime, bračni par koji je nakon ubistva dece skočio sa višespratnice u Novom Sadu, prema saznanjima našeg portala je prethodno decu otrovao ovim pesticidom, koji, prema rečima stručnjaka razara ljudski organizam i izaziva stravične bolove. 

Kako je za Republiku objasnio toksikolog Milan Milutinović, svi pesticidi sadrže uljane materije, teške metale, kao i druge toksične materije koje izazivaju ozbiljne posledice.

- Postoji više vrsta fungicida (vrsta pestidica), a same posledice zavise i od količine istih, ali i od načina trovanja. Nekada do trovanja može doći i samo udahom, a ako se radi o konzumiranju, tu su, naravno i posledice drastičnije. U tim slučajevima prvo stradaju bubrezi, koji bivaju razoreni, ali i nervni sistem - objašnjava Milutinović.

Pedijatar Saša Milićević, za Republiku kaže da su deca sigurno umirala u stravičnim bolovima, s obzirom na supstancu kojom su otrovana.

- To je zaista jezivo. Svi ti preparati prvenstveno deluju na jetru i bubrege, kroz koje prolaze i razaraju ih, ali i na centralni nervni sistem. Naravno, sve zavisi od količine koja im je data. Ono što takođe treba napomenuti jeste i činjenica da su deca sigurno trpela i bolove, naročito u predelu želuca i jednjaka - kaže Milićević i dodaje da deca koja su imala i najmanje trovanje pesticidima bivaju smeštana na intezivnu negu, što, kako kaže, dovoljno govori o ozbiljnosti.

Podsetimo, mladi bračni par iz Novog Sada, skočio je u petak veče sa višespratnice, držeći se za ruke, a prethodno su, kako je Republika već pisala, otrovali svoje dvoje dece, mališane od jednu i tri godine. Lav i njegova supruga Martina bili su pripadnici jedna od sekti, koja najjače uporište u Srbiji ima upravo u Novom Sadu.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading