VIDEO REKONSTRUKCIJA JEZIVE PORODIČNE TRAGEDIJE U NOVOM SADU! Decu otrovali i ostavili na zemlji da umru, oni skočili sa solitera - ritualna obeležja SVUDA PO KUĆI!

Autor:

Hronika

03.03.2024

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija je sama po sebi imala težinu, ali niko nije ni zamislio šta se krilo iza poteza ovog bračnog para

VIDEO REKONSTRUKCIJA JEZIVE PORODIČNE TRAGEDIJE U NOVOM SADU! Decu otrovali i ostavili na zemlji da umru, oni skočili sa solitera - ritualna obeležja SVUDA PO KUĆI!

Foto: Republika, shutterstock,printskrin/instagram/192_rs

Niko nije očekivao da će nakon dvanaest časova naveče čuti za tragediju u kojoj su dva mlada života izgubljena u jednom skoku sa solitera. Naime, Lav Petrović Suvajdžić (25) i njegova supruga Martina Petrović Suvajdžić (23), izvršili su samoubistvo bacanjem sa krova šesnaestospratnice kućnog broja sedam, na novosadskom Bulevaru cara Lazara. 

Tragedija je sama po sebi imala težinu, ali niko nije ni zamislio šta se krilo iza poteza ovog bračnog para. Kako se u početku činilo, oni su bili samo još jedan bračni par koji se preselio u veći grad u potrazi za boljim životom kako za sebe tako i za svoju decu. 

Kako se saznaje, Lav Petrović Suvajdžić je rodom iz Vranja, a njegova supruga iz Slovenije. Zajedno su imali dva prelepa dečaka od godinu i tri dana. Epilog ove tragedije niko nije mogao da nasluti. 

Prema prvim informacijama, mladi bračni par je oko 22 časa došao do solitera, prvo su pokušali da uđu u zgradu zvonivši stanarima, kako to nije urodilo plodom odlučili su se na drugu opciju. Kako je portal Republika tad saznao, nakon što su ušli u soliter, najverovatnije prilikom izlaska nekog od stanara, ušli su u lift i zaputili se ka poslednjem spratu tačnije sedamnaestom. 

Najverovarnije Lav je razbio staklarnik kako bi sa suprugom došao do krova. Stanari su samo čuli jedan tresak, ali niko nije izašao da proveri obzirom da je bilo kasno uveče i nisu pridali nikakvu specijalnu pažnju ka zvuku koji su čuli. Skočili su sa ravnog krova na mesto oko kog je zid visine 1.5-1.6m. Kako se saznaje pre skoka su se uhvatili za ruke i bacili pravo u smrt, što i dokazuju sigurnosni snimci kamera u zgradi. 

Komšije na lekovima, oka nisu sklopili! 

Komšije su potresene ovim događajem, a jedna od njih, koja je želela da ostane anonimna, izjavila je da je i sama uzela lekove zbog trauma koje je doživela.

- Vlasnik kuće je živeo u Švedskoj i povremeno dolazio. Njega, nju i decu nisam nikad videla. Viđala sam Lava kad bi dolazio sa posla oko 17h, ali nisu komunicirali s drugima. Nije bilo buke, muzike ni gostiju za dve godine. Čak ni životinja ne ubija svoje dete. Ne mogu mirno da spavam od kad se ovo desilo, pijem lekove za pritisak - rekla je komšinica za beogradske medije.

Ubrzo nakon njihovog samoubistva pozvana je policija i hitna pomoć. Služba hitne pomoći je samo mogla da utvrdi da su preminuli na licu mesta od posledica pada sa velike visine. U tom momentu njihov identitet nije bio poznat obzirom da niko od njih, navodno strateški, nije poneo nikakakav vid identifikacije sa sobom. Tada je forenzički tim stupio na scenu kako bi rasvetlio samoubistvo. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu uradilo je uviđaj i preuzelo istragu. 

Foto: Republika

Kesica otrova koji su sipali sinovima u usta

Kao što je bilo napomenuto na početku, epilog priče niko nije mogao da nasluti. Sinoć dok se Novi Sad oporavljao od tragične sudbine mladog para, stigla je nova sablasna informacija. Narednog dana, policija je u večernjim satima provalila u njihov stan i zatekla tela dva dečaka, starosti jedne i tri godine. Naime, tela dva dečaka pronađeni su u dvorištu kuće na Petrovoradinu u ulici Tome Maretića. Prema rečima poparola hitne pomoći Zorana Krulja, njihova urgentna lekarska ekipa izašla je na lice mesta po pozivu policije i zatekla mrtvu braću u dvorištu kuće. Jedno dete je imalo tri godine, dok je drugo imao svega godinu dana. 

Na licu mesta se našla policija i forenzički tim ministarstva unutrašnjih poslova. Utvrđeno je da su dečaci preminuli usled nasilne smrti, što je momentalno bacilo istragu na njihove roditelje koji su izvršili samoubistvo. Istragom je utvrđeno da su majka i otac prvo zverski likvidirali decu, a zatim se uputili ka soliteru kako bi okončali svoje živote. 

Kako se saznaje, oni su živeli kao podstanari u toj kući. Na mestu zločina gde su ubijena braća ležala, pronađene su kecice otrova za biljke kojima su najverovatnije ubili svoju decu i ostavili ih pred kućom da umru na zemlji. 

Bili članovi ozloglašenog verskog pokreta!

Ekskluzivno saznanje Republike otkriva da je mladi par bio pripadnik jedne sekte, što je objasnilo i tvrdnje komšija. Oni su naveli da je par dosta bio izolovan od spoljnog sveta i cenili su svoju privatnost više od svega.

Pretresom kuće pripadnici policije su ostali frapirani. Kako se saznaje, oni su zidove naši iscrtane egipatskim simbolima koji simbolizuju prelazak iz života u smrt. Zanimljivo je da je sva odeća koja je nađena u njihovoj kući bila crne boje. U stanju u kojoj su ostavili kuću deluje kao da su odjednom odlučili da krenu u krvavi pir. Crna sveže oprana odeća i dalje je stajala zakačena štipaljkama. Pronađeno je dosta rituanih predneta što ukazuje na delovanje sekte.

Iako ništa za sada nije potvrđeno, sumnja se da je u pitanju sekta "Familija" koja se u prošlosti dosta pokazala problematičnom u Novom Sadu

Ozloglašena američka sekta "Familija" prethodno poznata kao "Deca boga" deluje i na teritoriji Srbije od 1995. Sedište ove sekte nalazi se u Novom Sadu. Ova sekta, sakrivena iza marionetskih firmi, fondacija, organizacija i udruženja, okupljala je veliki broj novosadske omladine u jednom popularnom kafiću u centru grada koji je zatvoren pre nekoliko godina.

Američka sekta otvarala kafiće po Novom Sadu! 

Predstavnici sekte "Familija" kojoj je bračni par navodno pripadao,  prvi put su posetili Novi Sad 2008. godine za vreme Egzit festivala, organizujući aktivnosti u cilju "deljenja božje ljubavi". Veruje se da se grupa mladih ljudi doselila u Novi Sad nakon ovog događaja, gde su se sprijateljili sa brojnim mladim Novosađanima i osnovali udruženje građana pod nazivom “Kulturna razmena“. Takođe, otvorili su kafić u centru Novog Sada pod nazivom “Culture Exchange Kafe Pub“ gde su okupljali mlade na različitim događajima i radionicama.

Kafić "Culture Exchange" postao je meta napada 2013. godine, kada su nepoznati napadači razbili prozor objekta.Napokon, kafić je zatvoren, ali ne zna se da li je delovanje sekte "premešteno" negde drugde.

BONUS VIDEO 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Maja

03.03.2024 13:34

Istražiti sve sumnjive verske grupe(sekte).I zabraniti njihov rad.

Odgovori 22 1
Vesna

05.03.2024 09:11

Čitajte Bibliju! Sve ovo tamo piše! Sve je to već bilo pre i gore od toga! Molite se Bogu,jedinom,živom,koji je stvorio svet.