SRCE REKLO SRBIJA! Velika pobeda FSS: Fudbaleri Mančester junajteda i Arsenala novi "orlići"!

Autor: M. M.

Sport

03.03.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luis Zečević Džon ( januar 2008) i Edvard Ibrović Flečer (septembar 2008) igraće za naše kadete.

SRCE REKLO SRBIJA! Velika pobeda FSS: Fudbaleri Mančester junajteda i Arsenala novi "orlići"!

Foto: FSS

Mlađa kadetska reprezentacija Srbije (U16) koja će od jeseni biti takmičarska, odnosno igraće prvi krug kvalifikacija za kadetsko (U17) Prvenstvo Evrope 2025. imaće proveru u Podgorici, 7. marta, kada će im rival biti Crna Gora, a u tom meču debi za Srbiju ostvariće Luis Zečević Džon ( januar 2008.) i Edvard Ibrović Flečer (septembar 2008.). Igrači do sada nepoznati domaćoj javnosti, srpskih korena po majčinoj liniji, zahvaljujući velikom naporu FSS prihvatili su poziv da igraju za Srbiju i iskažu svoj talenat koji svakodnevno bruse u mlađim kategorijama Arsenala i Mančester junajteda.

- Razgovori koje sam vodio prethodnih sedmica u vezi sa njihovim dolaskom na moje veliko zadovoljstvo uspešno su završeni. Hvala im na pokazanom patriotizmu, imali su izbor. Momci imaju sjajan potencijal i sigurno da ne bi bili u klubovima u kojima su da nije tako. Očekujemo da će se vrlo brzo prilagoditi i adaptirati na način rada u selekciji Srbije, a ovde će imati maksimalnu podršku svih relevantnih faktora. Njihova želja i opredeljenje ka dresu naše zemlje je nešto zbog čega možemo da budemo izuzetno ponosni. Na nama je da nastavimo ovim putem i ulažemo u budućnost srpskog reprezentativnog fudbala - rekao je Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija FSS.

Foto: Starsport

Lazetić

Spisak mladih, talentovanih igrača koji su rođeni van Srbije a onda prihvatili poziv da igraju za Orlove, sada je bogatiji. Ostaje da im poželimo sreću i put jednog, primera radi, aktuelnog „A“ reprezentativca Miloša Veljkovića koji je sa Srbijom bio omladinski (U19) prvak Evrope i sveta (U20), kao i nekada Nevena Subotića, danas Lazara Samardžića ili omladinca, prvotimca Milana, ranije Štutgarta Jan Karla Simića, mnogih drugih koji su prihvatili poziv i ruku FSS.

Duel mlađih kadeta (generacija 2008.) sa vršnjacima iz Crne Gore je 7. marta u 13,00 u Podgorici, a na spisku Bojana Nezirija, koordinatora instruktorske službe FSS, za ovaj meč nalaze se: golmani Bogdan Bogdanović (Vojvodina), Nemanja Zorić (TSC), odbrana Lazar Nikolić (Crvena zvezda), Vojin Marinković (Partizan), Nikola Jokić (Partizan), Leon Ivanović (Crvena zvezda), Stefan Petrović (Partizan), Milan Ćopić (Crvena zvezda), Danilo Pejić (Real, Niš), Stefan Đurović (Spartak), srednji red Vasilije Kostov (Crvena zvezda), Pavle Štulić (Grafičar), Dušan Jovanović (Vojvodina), Filip Matijašević (Čukarički), Jagoš Đurković (Mladost, Lučani), Vladimir Krajcar (Vojvodina), napad Aleksa Damjanović (Crvena zvezda), Damjan Đokanović (Vojvodina), Mateo Maravić (Čukarički), Luka Zarić (Grafičar), Aleksa Petrović (Grafičar), Edvard Ibrović Flečer (Mančester junajted), Luis Zečević Džon (Arsenal).

Ova generacija igrača, rođenih 2008. godine, imala je već dve provere, bilo je to u novembru 2023. u Bugarskoj, kada je ostvarila dve pobede (4:2,3:2)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading