ALEKSANDER ČEFERIN POSETIO FSS: Predsednik UEFA ODUŠEVLJEN! (GALERIJA)

Autor:

Sport

23.02.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gostoprimstvo na nivou!

ALEKSANDER ČEFERIN POSETIO FSS: Predsednik UEFA ODUŠEVLJEN! (GALERIJA)

Foto: Fudbalski savez Srbije


Predsednik UEFA Aleksander Čeferin doputovao je u u još jednu posetu Fudbalskom savezu Srbije i odmah iskoristio priliku da istakne koliko je za ceo region važno što će se naredni sastanak najvišeg tela evropske fudbalske unije održati upravo u Beogradu.

- Uvek se osećam lepo u vašem gradu i mnogo se radujem što će naredni Kongres UEFA biti održan u prestonici Srbije. Kako ja to volim da kažem, na našim prostorima – rekao je za sajt FSS predsednik UEFA koga je u hotelu Kraun Plaza dočekala delegacija našeg saveza na čelu sa predsednikom Draganom Džajićem, potpredsednikom Branislavom Nedimovićem i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem.

 

- Gostoprimstvo srpskog saveza i srpskog naroda nikada nisu bili upitni. Već sada sam siguran da će organizacija Kongresa biti na najvišem mogućem nivou. Svaki put kada dođem u Beograd, uverim se da su kapaciteti sve veći i veći. Za delegate je mnogo važno što je hotel povezan sa centrom u kome će se održati Kongres i to znatno olakšava kompletan proces logistike i organizacije događaja.

Republika

Foto: Fudbalski savez Srbije

Čelnici FSS u razgovoru sa Aleksanderom Čeferinom

 



Tokom ove posete, Čeferin će prisustvovati svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih. Čuveni nemački fudbaler Karl-Hajnc Rumenige pridružiće se velikoj porodici ambasadora SIM u kojoj su između ostalog i prvi čovek evropskog fudbala, kao i predsednik Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi.
Za Beograd se već sada može reći da je regionalna fudbalska metropola.

„Jedna od metropola sigurno“ – slaže se Čeferin, ali dodaje:

- Infrastruktura još uvek nije na nivou na kome bi trebalo da bude, ali izgleda sasvim obećavajuće. Grade se za sada manji stadioni, imam informaciju da uskoro počinje izgradnja Nacionalnog stadiona, a u tom slučaju rastu šanse da Beograd bude domaćin novih velikih događaja.

Možda i neke finalne utakmice Lige Evrope ili Lige konferencija.


- Apsolutno se slažem, ukoliko svi uslovi budu ispunjeni. Beograd je veliki grad, ima moderan aerodrom, veliki broj ekskluzivnih hotela, sve moguće kapacitete i nedostaje još taj završni korak. Odnosno stadion dovoljnog kapaciteta da ugosti aktere završnog čina nekog velikog takmičenja.

Republika

Foto: Fudbalski savez Srbije

Aleksander Čeferin

 


Osećali smo se prijatno u Parizu kada je Čeferin tokom svog govora apostrofirao srpski fudbal i uspeh koji je Crvena zvezda ostvarila 1991. godine:


- Svi mi na ovom podneblju smo mnogo bolji nego što mislimo da jesmo. Imamo neke prednosti koje drugi nemaju. Moramo da se zbližimo, da funkcionišemo zajedno. Samo tako možemo napred. Fudbal udružuje ljude. Sa druge strane, bilo kakav bojkot izaziva negativne posledice. Zato sam i pomenuo da se Jugoslavija nikada nije osećala evropskije nego kada je Crvena zvezda pobedila Marsej u Bariju. I nažalost, nikada izolovanije, nego kada su nas sprečili da učestvujemo na Evropskom prvenstvu 1992. godine.

Na svečanosti u Sava centru, pored predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i velikog broja zvanica iz političkog, ekonomskog i sportskog života Srbije, prisustvovaće i brojne vedete koje su ispisale istoriju evropskog fudbala i na koje je verovatno i Čeferin mislio kada je u Parizu rekao da je fudbal strast i više od igre.


- Apsolutno. Fudbal je toliko jak baš iz razloga što svako može da sanja da igra najjače takmičenje. Košarci su to oduzeli i još mnogim drugim sportovima, ali u fudbalu nećemo dozvoliti. Slušao sam jednom prilikom jednog mudrog čoveka na televiziji, pitali su ga koji je najpopularniji sport na svetu, odgovorio je košarka. Kada su ga podsetili na fudbal, rekao je fudbal nije sport, fudbal je religija.


Imajući sve to u vidu, jasno je da nas u Nemačkoj očekuje jedno od najatraktivnijih i najuzbudljivijih šampionata Evrope svih vremena.


- U svakom slučaju, radimo na tome da sve bude na top nivou. Juče sam bio u Berlinu i razgovarao o detaljima u vezi sa Evropskim prvenstvom. Nemci imaju odličnu infrastrukturu i što je još važnije, dokazano je da su sjajni organizatori velikih sportskih događaja. Siguran sam da će turnir u svim aspektima ispuniti očekivanja. U Sloveniji vlada neviđeno interesovanje navijača, ulaznice su prosto planule, a verujem da je slična situacija i u Srbiji.


Nema sumnje da je sa prijateljima iz Fudbalskog saveza Srbije, predsednik UEFA već razmenio ‘pretnje’ uoči duela Slovenije i Srbije u Minhenu.

- Dotakli smo se malo te utakmice, ne nešto puno. Kako se bude bližilo Evropsko prvenstvo, biće sve više reči o tome. Sistem je takav da i neke trećeplasirane ekipe idu u nokaut fazu turnira.

Bilo bi lepo da Slovenija i Srbija zajedno nastave takmičenje, što bi značilo da Engleska ili Danska moraju kući.

- Šta je tu je. Fudbal i jeste toliko lep jer David može da sanja o pobedi protiv Golijata - zaklučio je Čeferin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Zoky

25.02.2024 11:11

Aliii, gde je na svim tim slikama "potpredsednica" FSS...??? Duboko sam tužan i nadasve razčaran da je nema...navikao sam i dok otvaram špajz, frižider,garažu ili kontejner da je ugledam....sada je nema----!!!!???