KONGRES UEFA U PARIZU: Delegacija FSS prisustvuje na čelu sa predsednikom Draganom Džajićem (FOTO)

Autor:

Sport

08.02.2024

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velelepnoj dvorani ‘Maison de la Mutualite’ u Parizu, u četvrtak u 10 sati počeo je 48. Kongres UEFA kojim predsedava prvi čovek evropskog fudbala Aleksander Čeferin.

KONGRES UEFA U PARIZU: Delegacija FSS prisustvuje na čelu sa predsednikom Draganom Džajićem (FOTO)

Foto: FSS

Najvažnija odluka po srpski fudbal doneta je dan ranije na sastanku Izvršnog komiteta, a vest da će Beograd i Fudbalski savez Srbije biti organizatori narednog sastanka najvišeg tela evropskog fudbala, zakazanog za 3. april 2025. godine, izazvala je oduševljenje fudbalskih zvaničnika i kompletne fudbalske javnosti u našoj zemlji.

Republika

Foto: FSS

Delegacija FSS na Kongresu UEFA

Osmesi i dobro raspoloženje svih članova naše delegacije u Parizu jasno govore o značaju ukazanog poverenja od strane UEFA i reputaciji koju Fdubalski savez Srbije uživa u međunarodnim okvirima. Beograd kao prepoznatljiva evropska prestonica, poseduje sve moguće uslove da bude domaćin jednog od najznačajnijih događaja u evropskom fudbalu, što je sa jedne strane ogromno priznanje za srpski fudbal, a sa druge prilika za promociju zemlje na internacionalnom nivou.

Republika

Foto: FSS

Aleksandar Čeferin

Delegaciju našeg Saveza na Kongresu UEFA u Parizu čine predsednik Dragan Džajić, generalni sekretar Jovan Šurbatović, potpredsednik Branislav Nedimović i direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga, a u 18 časova na ceremoniji žreba za novi ciklus Lige nacija, pridružiće im se selektor Dragan Stojković i direktor A reprezentacije Stevan Stojanović.

Republika

Foto: FSS

Kongres UEFA u Parizu

Svaki veliki događaj u organizaciji UEFA, pored centralne tačke koja podrazumeva diskusiju o aktuelnim temama i reformama, kao i razmenu ideja i iskustava među čelnicima nacionalnih asocijacija, prilika je i za susrete velikih prijatelja sa fudbalskog terena.

Republika

Foto: FSS

Kongres UEFA u Parizu

Kamera FSS zabeležila je u sredu uveče srdačan susret Dragana Stojkovića i Stevana Stojanovića sa njihovim nekadašnjim saigračem Robertom Prosinečkim kome će žreb za Ligu nacija u Parizu biti prva konkretna obaveza na novoj funkciji selektora reprezentacije Crne Gore.

Na Kongresu u Parizu, kao poslednja tačka dnevnog reda, biće potvrđena odluka Izvršnog komiteta UEFA i ozvaničeno domaćinstvo Beograda za sledeću sednicu najvišeg tela evropskog fudbala.

Republika

Foto: FSS

Aleksandar Čeferin

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading