NAJGORI SEKTAŠKI ZLOČIN U SRBIJI! MALOM LUKI (5) i NJEGOVOM UJAKU (26) DELOVE TELA SKUPLJALI PO DUNAVU! Iskasapio ih sektaš iz Novih Banovaca!

Autor:

Hronika

02.03.2024

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da su ubistvo dece u Novom Sadu, pa potom i samoubistvo njihovih roditelja, bili deo sektaškog rituala.

NAJGORI SEKTAŠKI ZLOČIN U SRBIJI! MALOM LUKI (5) i NJEGOVOM UJAKU (26) DELOVE TELA SKUPLJALI PO DUNAVU! Iskasapio ih sektaš iz Novih Banovaca!

Foto: printskrin/MUP Srbije

Srbiju i region potresla je vest da su roditelji ubili svoju decu u Novom Sadu, dva dečaka od jedne i tri godine, a potom i sami izvršili samoubistvo skokom sa solitera u Novom Sadu.

Pretpostavlja se da su roditelji bili članovi sekte, a sumnja su da su ubistva, a potom i samoubistva izvršili kao deo sektaškog rituala.

To je podsetilo na još jedno surovo dvostruko ubistvo, koje je počinio Danijel Jakupek iz Novih Banovaca iz sektaških pubuda, 27. avgusta 2007. godine.

Tada je Danijel Jakupek ubio i iskasapio svog druga  Vasilija Trbovića (26) i njegovo sestrića Luku Opačića (5).

On je tada svog druga i komšiju pozvao da gledaju film, a Vasilije ne znajući šta ih čeka, sa sobom poveo i sestrinog sina. Međutim, kada su stigli on ih je u kapitilu i jednog i drugog ubio, tela iskasapio i bacio u reku Dunav.

Monstrum je od momenta zločina je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. Nije osuđen na zatvorsku kaznu, već na lečenje. Prima određenu terapiju, ali još nije prestala potreba za njegovim daljim lečenjem i čuvanjem. Meštani Novih Banovaca nadaju se da nikada neće ni biti otpušten iz, kako kažu, ludnice.

Ni tokom istrage, ni na suđenju nije utvrđen motiv zločina koji je šokirao Srbiju. Nagađalo se da li je u pitanju sektaški ritual, satanizam, ali je većina mislila da iza Jakupekovog monstruoznog čina jednostavno stoji ludilo. Sve u svemu, i dalje je misterija zašto je u svojoj kući u Beogradskoj ulici u Novim Banovcima nožem u kadi ubio petogodišnjeg Luku i potom ga bonsekom iskasapio i zatim na isti način presudio mališanovom ujaku Vasiliju. Jakupek je delove tela bacio u Dunav, a kada su Vesna i Dragan Trbović krenuli u potragu za sinom i unukom, čiji nestanak su prijavili, Jakupek im se pridružio da im pomogne. Hladnokrvno, nijednim gestom nije pokazao da je odgovoran, kriv za tragičnu sudbinu Vasilija i malog Luke.

Verovatno bi tako i ostalo, da četiri dana kasnije pecaroš u travi kraj reke nije zatekao obezglavljeni trup dečaka, bez nogu i jedne ruke. Sutra ujutru, u plićaku Dunava, upleten u travu, isplivao je i Vasilijev leš, bez glave i jedne ruke.

Kako je Vasilije roditeljima rekao da ide kod prijatelja u Beogradsku ulicu, Jakupokova kuća je pretresena, nađeni su tragovi krvi, ali do dana današnjeg nije poznato gde je sakrio bonsek kojim je isekao tela žrtava.

I mesecima koji su usledili posle hapšenja Jakupeka, u različitim delovima prestonice isplivavali su delovi tela malog Luke i njegovog ujaka, pa su sahranjivani nekoliko puta.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading