STOJAN PRIZNAO DA JE UBIO MALOLETNU NEVENU (16) U RIPNJU! Sve je ispričao pred sudom: Obuzele su me crne misli, ne mogu da kontrolišem nagone! (FOTO)

Autor:

Hronika

25.01.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naredno ročište zakazano je za 27. februar.

STOJAN PRIZNAO DA JE UBIO MALOLETNU NEVENU (16) U RIPNJU! Sve je ispričao pred sudom: Obuzele su me crne misli, ne mogu da kontrolišem nagone! (FOTO)

Foto: Facebook, V. Lukić

U Višem sudu u Beogradu danas je na suđenje Stojan Ilić (39) koji u aprilu prošle godine zverski nasmrt nožem izbo komšinicu Nevenu P. (16) u beogradskom naselju Ripanj, koji je izneo svoju besramnu odbranu u kojoj je naveo da je znog crne magije i loših misli ubio tinejdžerku.

- Nisam nikog želeo da povredim, ni Nevenu, ni njene, nisam imao nameru. Pio sam lekove i alkohol. Otišao sam u njihovu kuću da napunim telefon. Nevena, njen brat Nenad i ja smo krenuli do prodavnice da kupimo baterije za sat. Kad je njen brat izašao iz auta, pitao sam Nevenu da li hoće da ide s njim, nije htela - ispričao je Ilić iznoseći odbranu.

Kako je rekao, krenuo je da sipa gorivo, ali nije išao glavnim putem, već okolo. Usput su se posvađali.

- Ona je u kolima skočila na mene, vređala me je, izašla je iz auta. Ubeđivao sam je da je odvezem kući, nije htela. Govorila je da sam retardiran, da sam bolesnik. Došle su mi neke crne misli, kako sam uzeo nož i uradio to, nemam pojma - dodao je.

Ispričao je da se iznervirao jer ga je Nevena uvredila, da je psihički bio u lopem stanju jer nije redovno uzimao terapiju i jer je pio alkohol.

Foto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug/M.MILIVOJEVIĆ, Facebook

Stojan Ilić

- Ja sam okrenuo auto i krenuo kući. Kako sam ih izbo nožem, to ne znam. Nisam je silovao, ni seksualno uznemiravao. Stvarno ne znam ni kako sam uzeo nož, nisam mogao da se savladam - rekao je.

- Psihijatar mi je dao lekove za smirenje. Imao sam loše, crne, misli, da će neko da me napadne, ubije, hteo sam i da se ubijem. U noći pre tog događaja sam oko 2.30 popio dva ili tri bromazepama jer ih nisam pio prethodnih dana. Pio sam alkohol, iako nisam smeo, pola litra rakije i pet-šest piva. Ujutru sam popio drugi lek - rekao je Ilić pred sudom.

Objasnio je da je kupio flašu pelinkovca, koji je onda pio sa Neveninim ujskom i da je popio skoro litar, a da je nakon toga kupio "još nekoliko čokanjčića", koje je pio u autu. Za to vreme nije jeo jer, kako je rekao, "ne jede kad pije".

- Nevenina porodica se bavila crnom magijom, nekim vradžbinama. Ja kad odem u crkvu ili manastir, meni bude bolje, a njima gore - tvrdio je Ilić.

Na pitanje sudije da li je i u danu ubistva bilo crne magije, Ilić je odgovorio da je "njemu taj dan sve bilo crno", ali i da je bio psihički nestabilan.

Na današnjem ročištu iskaze su dali i sudski veštaci, psiholog i psihijatar.

Foto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug/M.MILIVOJEVIĆ, Facebook

Stojan Ilić

Sudski veštak iz domena psihijatrije dr Aleksandar Milošević rekao je da načaz komisije veštala navodi da je Ilić u trenutku izvršenja krivičnog dela bio u fazi povipene emocionalne uzbuđenosti i pod dejstvom alkohola.

Alkoholistanost je bila lakog stepena, s obzirom na radnju i događaj. Spozobnost razlučivanja je bila smanjena, ali ne bitno, da nije mogao da shvati šta radi. Nemoguće je da je popio litar žestine i izveo sve i da se seća svega. Sa tom količinom alkohola završio bi na ispiranju na VMA - rekao je veštak.

On je dodao da komisija veštaka nije primetila da Ilić ima sindrom zavisnosti i da je teško i zamisliti da je popio toliko, te da nije predložena mrra obaveznog lečenja od alkoholizma.

- Kod optuženog je primećena i laka kognitivna zaostalost. Evidentno je da kod njega postoji stepen depresivnosti. Da je tačno da je veče pre događaja popio toliko lekova, to bi ga dovelo u stanje smirenosti i opuštenosti, a u kombinaciji sa alkoholom ne bi mogao da se kreće, s kamoli da vozi - dodao je.

Ilić je na to dao komentar da on "može da popije i više i da vozi auto".

Veštak pdiholog Nada Jaković rekla je pred sudom da Ilić ima laku mentalnu zaostalost i slabu kontolu impulsa.

To je celo životno stanje, ne mogu da tvrdim da je u vezi sa kritičnim događajem. On tako funkcioniše. Teže odlaže impulse i nagone, sklon je tome da mora da ih zadovolji - rekla je.

Ilićev branilac zatražio je da bude dostavljen izveštsj psihijatra koji Ilića leči u zatvoru kako bi bilo utvrđeno da li postoji emocionalna duševna bolest.

Naredno ročište zakazano je za 27. februar.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading