DEČAK GA MOLIO - NEMOJ KOSTA! Kecmanović u "Ribnikaru" pucao u najboljeg druga: On digao ruke misleći da monstruma nešto može zaustaviti, a onda...

Autor: T.V.

Hronika

28.11.2023

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović sejao je smrt, potpuno koncentrisan na ono šta je naumio, uperio je pištolj i u svog najboljeg druga, koji je u čitavoj ovoj tragediji, na sreću prošao samo sa povredama.

DEČAK GA MOLIO - NEMOJ KOSTA! Kecmanović u "Ribnikaru" pucao u najboljeg druga: On digao ruke misleći da monstruma nešto može zaustaviti, a onda...

Foto: Republiks.rs Printscreen

Masovno ubistvo koje je počinio četrnaestogodišnji dečak Kosta Kecmanović u OŠ "Vladislav Ribnikar", mesecima se nalazi u središtu zbivanja u našoj zemlji. U nepojmljivoj pucnjavi, stradala su nevina deca i radnik obezbeđenja Dragan Vlahović, a između ostalog, dečak monstrum pištolj je uperio i u svog najboljeg druga.

Isplanirano jutro po scenariju malog Kecmanovića zavilo je u crno mnoge porodice, kada je uleteo naoružan u zgradu, upucao omiljenog čuvara škole, ustremio se na tri učenice koje je odmah ubio, a zatim svoj krvavi pir nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. 

Muk i strah zavladao je u učionici u momentima kada je Kosta Kecmanović sejao smrt, potpuno koncentrisan na ono šta je naumio, uperio je pištolj i u svog najboljeg druga, koji je u čitavoj ovoj tragediji, na sreću prošao samo sa povredama, dok je većina ostalih drugara stradalo na licu mesta.

- Nemoj Kosta - molio ga je drug koji je mislio da mu je taj dečak najbolji prijatelj. 

Pokušao je da zaustavi Kostin krvavi pohod, ali zaslepljen da ispuni svoj plan, monstrum je pucao gotovo redom po svom spisku.

Strah je obuzimao svako dete koje se našlo u tom momentu u učionici smrti, a dečak koji je prošao samo sa ranama usled ove stravične pucnjave, verovao je u drugarstvo, verovao je u Kostu da će ga nešto zaustaviti. Sa podignutim rukama, molio je druga da stane.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Sam Bog je spasao tog dečaka. Uleteo je u učionicu kao specijalac, uradio je sve kao dobro obučeni ljudi koji svakodnevno barataju oružjem. Bez trunke emocije nije se zaustavio ni na molbe najboljeg druga, a dečak je verovao da mu je Kosta Kecmanović blizak - navodi izvor za portal Republika.rs.

Ranjeni dečak prošao je sa teškim povredama, ipak preživeo je jezivu pucnjavu u učionici smrti, gledajući kako mu "najbolji prijatelj" ubija redom drugare iz odeljenja. Spasena deca sakrivala su se pod stolovima, pokušavajući da izbegnu metak koji je išao u njihovom pravcu, samo je sreća poslužila ostale učenike da izbegnu preranu smrt.

Naime, o ovim jezivim trenucima, sa velikom dozom hrabrosti pričala je i majka stradalog dečaka Andrije Čikića, Suzana Stanković Čikić.

Iako je izgubila sina od ruke ovog monstruma, ova majka-hrabrost kaže da od Andrije nikada nije čula ništa ružno o Kosti. Između ostalog, Suzana je spomenula i dečaka koji je smatrao da mu je Kosta najbolji drug, a u koga je dečak ubica takođe pucao.

- Kosta je imao dvojicu ili trojicu bližih drugara, kojima je odlazio u kuću i koji su dolazili kod njega u kuću. Neki od tih dečaka su povređeni, pucao je u njih, a mislili su da je Kosta njima najbolji prijatelji. Jedva su preživeli - kaže Suzana i dodaje da Kosta nije bio otuđen od drugara:

Republika

Foto: K1 MUp Srbije

 

- Nije tačno da nije bio prihvaćen od drugara, ali on, dozvoliću sebi na osnovu onoga što sam čula od dece i što sam imala prilike da čujem na onom ročištu protiv oca, on je dete koje ne može da oseti emociju. Jedan dečak koji je povređen, koga sam ja srela mi je rekao, da je mislio da mu je Kosta najbolji drug. Pitanje je zašto se Kosta osećao nedovoljno prisutnim u društvu. Bio je pozivan i na rođendane. Prošli put sam rekla sa kojom hladnoćom je na ročištu pričao o ubistvu, kada sam ga pitala: "Da li znaš da si mi ubio sina?", on je rekao "Znam". Nema emocija, verovatno ih nije bilo ni u ovom drugarskom odnosu, ali deca ne znaju da objasne zašto - rekla je Suzana Stanković Čikić u emisiji na K1 kada je govorila o svom sinu i njegovom odnosu sa Kostom Kecmanovićem, dečakom-ubicom.

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Glas

28.11.2023 12:57

Dosadni ste vise

Tanja

28.11.2023 15:38

Pobio nam decu ..

Milka5

28.11.2023 18:26

Samo postajemo gori ljudi. Otrovali smo se od komentara. Nista se ne moze promeniti. Niti kome pomoci. Ostali su samo Kecmanovici da ko aveti hodaju, da preispituju svoja moralna nacela I da se kaju sto su ga voleli. Slepo, kako to samo moze roditelj. Mali ubica ce jednom morati odrasti. Suociti se sa svojim zlocinom shvatiti tezinu tragedije koju je bahat prouzrokovao, a tada nek my je bog u Pomoci. Ja se iskljucujem, nemam snage za emocije I zahvalna sam, sebicno, bogu sto nikog nisam poznavala. Zelim I'm svima da nadju mir.

Gaga

02.12.2023 21:14

Bolesna porodica Kecmanovic.