OTAC DEČAKA UBICE USKORO BI MOGAO DA BUDE NA SLOBODI? Jedna stvar koči istragu o MASAKRU u '''Ribnikaru''!

Autor:

Hronika

03.10.2023

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga masakra u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' stagnira, zbog jedne stvari se još ne podiže optužnica protiv oca dečaka ubice.

OTAC DEČAKA UBICE USKORO BI MOGAO DA BUDE NA SLOBODI? Jedna stvar koči istragu o MASAKRU u '''Ribnikaru''!

Foto: Shutterstock, Facebook

Kosta i Vladimir Kecmanović

Pre tačno pet meseci, na današnji dan, dečak ubica, Kosta Kecmanović usmrio je u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' devetoro vršnjaka i čuvara škole, dok je još šest osoba ranio.

Kako je masovno ubistvo počinio očevim pištoljem koji je ukrao iz sefa, pokrenuta je istraga i protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića. Međutim, istraga navodno ne može biit okončana jer Institut za sudsku medicinu ni posle brojnih urgencija Višeg javnog tužilaštva nije dostavio balističko medicinsko veštačenje koje je ključno za donošenje odluke o podizanju optužnice, saznaje Blic.

Kako se navodi, istragu navodno blokira veštačenje koje je naložilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, a koje nije gotovo uprkos brojnim urgencijama ove institucije.

- Tužilaštvo je naložilo da se obavi medicinsko balističko veštačenje koje treba da ukaže na način smrti žrtava dečaka ubice, kao i koje su prostrelne rane i iz kojeg oružja zadobili. To veštačenje treba da potvrdi sumnje da je dečak ubica pucao iz pištolja koje je njegov otac imao u legalnom posedu - priča izvor pomenutih medija i dodaje:

Republika

Foto: Printscreen/www.tiktok.com/kostas.wife

Kosta Kecmanović

- U poslednja dva meseca nadležno tužilaštvo pisalo je više urgencija i zahteva da se ono što pre dostavi, jer bez njega ne može biti doneta odluka o eventualnom podizanju optužnice protiv oca zbog sumnje da nije držao obezbeđeno oružje. Za to vreme zaposleni u Institutu su išli na odmore, a od veštačenja ništa.

Odluku o tome tužilaštvo ima rok da donese u narednih mesec dana, u suprotnom otac dečaka ubice biće pušten na slobodu.

- U slučaju kada je okrivljenom određen pritvor u istrazi, zakonom je propisano obavezno ukidanje pritvora u slučaju da tužilac ne podigne optužnicu u roku od šest meseci. Ovo je rok kojim je tužilac obavezan u slučaju da je prema okrivljenom određen pritvor i u tom slučaju tužilac, ali i svi u istrazi postupaju sa neophodnom hitnošću - objašnjava za Blic advokat Nikola Ristović i dodaje da dokazi koje prikuplja tužilaštvo moraju da opravdaju sumnju da je neko počinio krivično delo za koje se sumnjiči.

- Neophodno je da tužilac pripremi dokaze koji će malo pojačati sumnju, u odnosu na onu koja je bila potrebna za samo postojanje istrage protiv određenog lica - govori Ristović i ističe da ukoliko Vladimir Kecmanović bude pušten na slobodu istraga može trajati sve dok tužilac ne odluči da podigne optužnicu ili krivičnu prijavu odbaci. Za to, navodi on, ne postoji onda zakonski rok.

Republika

Foto: Printscreen/YouTube

Vladimir Kecmanović

Prilikom razmatranja predloga Višeg javnog tužioca u Beogradu da se prema ocu dečaka ubice, produži pritvor Apelacioni sud je imao u vidu činjenicu da iz spisa predmeta i svih do sada prikupljenih dokaza koji se nalaze u spisima proizlazi postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti za koje je zaprećeno 12 godina zatvora. Apelacioni sud je saopštio da će Vladimiru Kecmanoviću biti produžen pritvor do poslednjeg dana oktobra imajući u vidu da je njegov sin u stanu u kojem su živeli lako došao u posed oružja kojim je ubio devet svojih vršnjaka i čuvara škole.

Kao razlog zbog čega mu je pritvor produžen, sud je naveo i činjenicu da postoji osnovana sumnja da je pre pucnjave u školi, otac u dužem vremenskom periodu obučavao maloletnog sina da rukuje vatrenim oružjem, municijom i da vežba gađanje meta, kao i da mu je zbog obuke u više navrata čak i davao oružje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (11)

Loading
Tanja

03.10.2023 11:08

Ako vestace strucnjaci,ko majka najmladjeg masovnog ubice na svetu sto je vestacila za najsurovije zlocine kriminalnih bandi,mozda i njeni pajtosi....cekacemo....sramota.

Antirobot

03.10.2023 16:53

@Tanja - Tanja ti si robot, priznaj!

Halo

03.10.2023 22:41

@Antirobot - Tebe placaju Kecmanovici. Priznaj

Majka

03.10.2023 18:10

Tanja. Potraži liječničku pomoć, vidiš da si izvan kontrole, prolupala si ženo.. Ostavi te Kecmanoviće na miru više ne traže te ništa, dovoljno su kažnjeni svi