KOSTA OTKRIO KAKO JE SASTAVLJAO SPISAK ŽRTAVA, NJEGOVE REČI LEDE KRV U ŽILAMA! Dečak ubica priznao da se mučio sa širfom za sef sa oružjem!

Autor:

Hronika

09.09.2023

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović na sudu progovorio o masakru koji je počinio.

KOSTA OTKRIO KAKO JE SASTAVLJAO SPISAK ŽRTAVA, NJEGOVE REČI LEDE KRV U ŽILAMA! Dečak ubica priznao da se mučio sa širfom za sef sa oružjem!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Nikola Mutić

Kosta Kecmanović

Kosta Kecmanović, trinaestogodišnji učenik OŠ "Vladislav Ribnikar", 3. maja je počinio masovno ubistvo, kada je usmrtio devetoro dece i čuvara škole, a šestoro ranio.

Tog kobnog jutra nakon izvršenog masakra, sam je pozvao policiju rekavši im da je ''psihopata koji mora da se smiri''. Uhapšen je i od tada je na jednoj beogradskoj klinici gde se njegovo stanje prati svakodnevo i pod nadzorom je kriminalističke policije.

Kako mediji prenose, Kecmanović je školovanje nastavio preko interneta. Dečak ubica će osmi razred završiti preko posebne škole Dr. Dragan Hercog i nastavu će pratiti iz svoje bolničke sobe.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Kosta Kecmanović

18. jula, dva i po meseca nakon masovnog ubistva, Kosa je prvi put progovorio o masakru koji je počinio kada se pojavio pred tužilaštvom u postupku koji se vodi protiv njegovog oca.

Vladimir Kecmanović, otac dečaka ubice se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti. Sumnjiči se da je sina vodio u streljanu i obučavao ga da koristi oružje, kao i da je isto držao nepropisno. U postupku koji se vodi protiv njega svedočio je upravo njegov sin Kosta koji je četiri sata ispitivan putem video linka. Bili su prisutni i roditelji neke od ubijene dece koji su takođe postavljali pitanja dečaku koji je ubio njihovu decu.

Dečak nije mogao da objasni zbog čega je počinio zločin, a jedini razlog koji je naveo jeste "da je imao loša osećanja prema vršnjacima."

- Izjavio je da se kaje. Nije želeo da vidi slike drugova koje je ubio i u objašnjenju je rekao da mu je neprijatno - navodi se za medije.

Kako se dalje saznaje, svedočio je da je na ideju da ubija u "Ribnikaru" došao mesec dana pre zločina, gledajući jedan dokumentarni film. Plan je pravio između dve i tri nedelje. Najpre je sastavio kraći spisak đaka koje je nameravao da ubije, ali ga je potom produžio sa više imena. Tvrdi da je, navodno, listu sastavljao "tako da je više razmišljao koga ne bi pogodio". 

Republika

Foto: Nikola Mutić, Privatna arhiva

Kosta Kecmanović sastavio spisak

On je takođe rekao kako mu ''nije bilo lako da dođe do oružja'', jer je sef sa pištoljem bio postavljen previsoko, kao i da šifru nije znao.

- Kad ga je tata otključavao video sam da je šifra 637 - objasnio je om

U svoj iskazu, Kosta je potvrdio da njegov otac voli oružje i da ga je vodio u streljanu, ali da mu nije on omogućio prvi kontakt sa oružjem, već instruktor u streljani. 

Jedna od informacija koja je šokirala sve je da je pre zločina dečak ubica pretraživao na internetu i "da li u Srbiji postoji doživotna kazna zatvora".

- Nisam znao da neću odgovarati, mislio sam da hoću, zbog toga sam na internetu gledao da li mogu da budem osuđen na doživotnu robiju. Želeo sam da znam šta me čeka - navodno je rekao istražiteljima, prenosi Srbija Danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (63)

Loading
Tanja

09.09.2023 21:37

Bezosecajan,sebican,lud.Zasto ga otac lekar ludog nije lecio,vec ga ucio da barata oruzjem?Zasto ga majka prosvetni radnik nije ludog lecila? Zbog njih nam je decu poubijao ni imena im ne zeli da cuje!

TS

09.09.2023 22:22

@Tanja - Tvoj komentar ispod svakog članka… Tanja, ženo draga nemoj i ti da izludiš od toliko opsesivnog praćenja ovog slučaja, kao da non stop čekaš vest da bi prokomentarisala, šta imaš od toga? Nismo mi ti koji treba da sudimo, ne znamo da li je mali ispoljio bilo kakav poremećaj pre ovoga, pa nemojte sad da nagadjamo. Koliko ima roditelja koji ne reaguju na problematičnu decu, nego ih puste u školu da maltretiraju psihički pa i fizički drugu decu, a ti govoriš o Kosti koji nije bio problematičan, čak naprotiv. Razumem bes zbog dogadjaja, ali nema niko pravo za majku i oca da kaže bilu su ovakvi ili onakvi (osim njihovih ličnih prijatelja i porodice) zato što NE ZNAMO. Ko da leči dete koje nije pokazalo nikakav poremećaj? A što roditelji bezobrazne dece nisu vaspitali svoje, da ne govore ružne reči po školi, ne vredjaju povučenu decu, da ih ne odbacuju, što roditelji ne uče toliku decu po školama da poštuju svako dete, da ne budu nadobudni i da ne gledaju sa visine nekoga ko je možda povučeniji? A opet koliko i fizičkog nasilja ima po školama, zašto se to strožije ne kažnjava? Odmah se da ukor, a drugi put izbacivanje iz škole, pa da vidite kako bi se stvari sprečile. Šta ako razmislimo malo i sa te strane. Neće se posledice sprečiti dok god se UZROK ne izleči u ovom sistemu.

Odgovori 14 20
Krivi su

10.09.2023 08:36

@TS - Roditelji su znali da s njihovim detetom nesto debelo nije u redu ali su ga umesto na lecenje vodili u streljanu! Ne postaje se monstrum tih razmera preko noci! Zasto je majka jos uvek na slobodi?

TS

10.09.2023 10:23

@Krivi su - Daj mi reci odakle ti informacija da su znali? Znaš te ljude lično? Poznaješ njihov odnos sa decom tako dobro? Šta bre zašto je majka na slobodi? Kako te nije sramota, kao da joj nije dosta muke i bola, očigledano je da nisu mogli znati da je dečak toliko povredjen i očajan. Natprosečno je inteligentan, jako lako je mogao da sakrije svoju ranjivost i apsolutno sve što ga muči, drugo nije pravio probleme, ajde pametnice kaži kako biti vidovita Zorka i pomisliti da će dete od 13 godina da uzme pištolj i pobije ljude po školi? Bože sačuvaj ljudi, ne znate više šta pišete…

Odgovori 18 13