PRIBLIŽAVA SE 1. SEPTEMBAR, A KOSTA KECMANOVIĆ DIVLJA: "Pustite me da imam nastavu, ja MORAM da učim!"

Autor:

Hronika

27.08.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović se brine za svoje školovanje, a evo šta sada traži pozivajući se na svoja prava.

PRIBLIŽAVA SE 1. SEPTEMBAR, A KOSTA KECMANOVIĆ DIVLJA: "Pustite me da imam nastavu, ja MORAM da učim!"

Foto: ATA Images

Kosta Kecmanović

Kosta Kecmanović (14), dečak-ubica koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je likvidirao devet učenika i radnika obezbeđenja ove obrazovno-vaspitne ustanove Dragana Vlahovića, zna da se približava prvi septembar i početak nove školske godine. Kako nezvanično saznaje portal Republika.rs, on je prethodnih dana divljao na Klnici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu gde je smešten i histerišući tražio da ima nastavu.

Kako saznajemo, Kosti Kecmanoviću se ne dopada ideja da ima onlajn nastavu, već želi da ima nastavu uživo.

Naime, kako nezvanično saznaje portal Republika.rs, on je prvo imao ideju da će moći da ide u školu.

- Nije ovo prva njegova neverovatna ideja koja govori kako nije svestan zločina koji je počinio. Ali je definitivno jedna od bolnijih jer se pominje škola. Neverovano je kako on zamišlja da može i dalje i ikad više da živi normalno. Ali i ovaj put je pokazao tu težnju. Tražio je da ga izvode u školu - kaže izvor portala Republika.

Kako dodaje sagovornik, Kosta je saznao da će izvođenje ne dolazi u obzir i da će imati onlajn nastavu, a onda je podivljao.

- Histerisao je satima i ponavljao kako on mora da ima nastavu, kako mora da uči. Govorio je da ne želi snimljena predavanja, da hoće nastavnike. Nabacivao je neke teze o svojim pravima, o tome  da je maloletan i ponavljao da nemaju pravo nikako da ga kažnjavaju, a samim tim i da mu uskraćuju školu - kaže izvor našeg portala.

Foto: Republika.rs, Printscreen

Dečak-ubica Kosta Kecmanović

Da podsetimo, maloletni Kosta Kecmanović, koji je 3. maja svirepo ubio devetoro svojih drugara i čuvara škole, neće nastaviti školovanje u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović oglasila se i potvrdila još pre nedelju dana da će dečak-ubica školu završiti u Osnovnoj školi "Dr Dragan Hercog".

- Kako nije u poziciji da pohađa školu, jer se nalazi u zdravstvenoj ustanovi, škola "Dr Dragan Hercog" je zadužena za decu koja su na bolničkom lečenju - kazala je ministarka ističući da je osnovno obrazovanje obavezno.

Zoran Aleksić, direktor Osnovne škole "Dr Dragan Hercog", koja se bavi edukacijom dece koja su na dužem ili kraćem bolničkom lečenju, izjavio je da njegova ustanova još nije imala nikakav kontakt sa maloletnim Kostom Kecmanovićem.

Kako je istakao, u toku je još uvek administrativna procedura za njegov prelazak u tu ustanovu, te da oni do sada nisu imali nikakav kontakt sa njim, niti su ga videli, iako u bolnici u kojoj je smešten imaju dva odeljenja starijih razreda i jedno mlađih. 

- Čekamo mišljenje lekara koji rade sa njim i da se završi administrativni proces da vidimo kakve je ocene imao u matičnoj školi. Kako će biti, stvarno ne mogu da kažem. Bez obzira na sve emocije koje imamo i šta osećamo, a o tome sam razgovarao i sa nastavnicima, mi moramo da budemo profesionalci - rekao je Aleksić i dodao da će se, u saradnji sa lekarima, odlučiti koja će se vrsta nastave primenjivati.

Republika

Foto: Republika.rs, Tanjug/AP

Dečak Kosta Kecmanović

Podsetimo, Kosta Kecmanović je 3. maja u 8.40 uleteo u OŠ "Vladislav Ribnikar" gde je sa vrata pucao u radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića kojeg je ubio, a potom je usmrtio i tri devojčice koje su se našle u holu.

Krvavi pir je nastavio u kabinetu za istoriju gde je čas imalo njegovo odelljenje VII-2 kada je ubio šestoro učenika, a petoro i nastavnicu Tatjanu Stevanović teško ranio.

Kosta Kecmanović je potom napustio školu i policiju sačekao u školskom dvorištu kada se predao. Nakon saslušanja odlučeno je da dečak-ubica bude smešten na posebnom odeljenju Klinike za neurologiju i psihijatriju dece i omladine gde je i danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (52)

Loading
Kom

27.08.2023 13:26

Hvala bogu da je neko spomenuo i ranjene učenike i profesorku.

Odgovori 12 12
Mira

27.08.2023 14:06

Vidim po vestima da se on malo malo pa iznenadjuje situacijama, tako da mi se cini da mu niko nije predocio kakav ga zivot nadalje ocekuje. Sto mi je cudno obzirom da je na psihijatriji.

Odgovori 14 12
Vojin

27.08.2023 14:56

Ne znam kako bi ga ostala deca u školi gledala ako bi ga polivcija dovozila na časove u ludačkoj košulji i kako bi uopšte pisao sa ludačkom košuljom KOJU NE BI SMELO DA MU SE SKIDA VAN SAMICE DO KRAJA ŽIVOTA !

Odgovori 8 10
Dejan

27.08.2023 17:35

@Vojin - Plasim se da ce ga dovoditi u normalnoj garderobi u skolu....