SVE JE U DOKAZIMA: Na suđenju Šarićevoj kriminalnoj grupi isplivale službene tajne - STROGO JE POVERLJIVO, a on traži DA IDE U ZATVOR!

Autor:

Hronika

25.09.2023

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Službena tajna" se odnose na izjavu Dalibora Ristića polilciji, a to se saznalo na današnjem suđenju Daku Šariću i njegovoj ekipi.

SVE JE U DOKAZIMA: Na suđenju Šarićevoj kriminalnoj grupi isplivale službene tajne - STROGO JE POVERLJIVO, a on traži DA IDE U ZATVOR!

Foto: Tanjug

Darko Šarić

Suđenje Darku Šariću i njegovoj grupi za planiranje ubistva Nebojše Joksovića, ključnog svedoka saradnika u postupku protiv Šarića za međunarodni šverc kokaina, nastavilo se jutros u Višem sudu u Beogradu.

Ovaj slučaj se zasniva na porukama sa "Skaj" aplikacije za šifrovanu komunikaciju, koju je Šarić navodno koristio tokom 2020, iako se tada nalazio u pritvoru u Beogradu. 

Posle izjašnjenja optuženih da nisu krivi  na prvim ročištima u avgustu,  danas je izvode pisani dokazi. 

U dokazima protiv grupe Darka Šarića postoji i dokument na kome piše "strogo poverljivo, službena tajna" a koji se odnose na izjavu Dalibora Ristića polilciji o navodnim planovima za atentat na biznismena Gorana Nikolaševića iz 2018. i 2020.

-  Što se tiče prvog iz 2018. on se odnosi na to da je Joksović premao likvidaciju Gorana Nikolaševića, a drugi na to da se posumnjalo u to jer se pojavio saradnik koji je u međuvremenu slagao da to nije tačno, i iz koje proizilazi da je to uradio iz razloga lične bezbednosti, jer je Joksović planirao likvidaciju. U tom dokumentu kažu da je 2018. rekao istinu i da su njega Joksović i Cvetinović angažovali da podmetne bombu. Dakle, zvaničnu informaciju MUP-a da Joksović planira da digne u vazduh vozilo Nilolaševića, preneo je kolegama iz MUP - rekao je Radovanovićev branilac, advokat Veljko Delibašić.

U sudnici je kao dokaz izvedena i službena beleška MUP, gde piše da je Joksović prijavio na Ristića utiče izvesni inspektor Dimitrijević.

- Službena beleška iz koje se vidi da prema prijavi Joksovića na Dalibora Ristića utiče inspektor pod prezimenom Dimitrijević, a ne MIlutin Radovanović i Danilo Stojanović. Iako ja ne verujem ni u jednu informaciju koja potiče od Joksovića, on u svojim malverzacijama podmeće nekog Dimitrijevića, kako dođosmo do Radovanovića i Stojanovića - pitao se pred sudom advokat Delibašić.

Sudija Zoran Šešić kaže da će Joksovića kada bude svedočio pred njegovim većem, Delibašić moći da pita sve što ga interesuje, kao i svi ostali. 

Izvođenje pisanih dokaza planirano za danas završeno je u 11. 40 sati i zakazani nastavci suđenja za 16. oktobra, pa 6. novembra. 

Dalibor Katančević zatražio je ukidanje pritvora za Darka Šarića i da se uputi na izdržavanje kazne u pravosnažno završenom postupku gde je osuđen na 14 godina zatvora.  

Branilac Dejana Lazarevića traži za branjenika zamenu mеre zabrane napuštanja stana.

- Ova dva nesrećnika moja trebalo bi da imaju isti tretman kao i svi ostali. Ova moja dva nesrećnika Danilo Stojanović i Milutin Radovanović  imaju surovi tretman, godinu i po dana su u pritvoru i trebalo bi da izađu - rekao je Delibašić.

Advokat nudi jemstvo za obojicu po 10.000 evra kao i obećanje da će sudu biti dostupni sve vreme. 

Danilo Stojanović pridružuje se rečima branioca i poziva se na uspešnu karijeru i nagrađivanost, kao i njegov kolega Radovanović. 

- Mi smo prvaci po pritvoru za zloupotrebu službenog položaja. Pobedili smo po zlu šiptarske institucije, a deca su nas željna i ne znaju zašto smo u zatvoru - rekao je Stojanović.

Tužilaštvo se protivi predlozima branilaca i optuženih i posebno ističu da i dalje stoje razlozi zbog kojih je Stojanoviću i Radovanoviću poslednji put produžen pritvor. Navode da sumnjaju da bi policajci pobegli iz zemlje. 

Sudsko veće je odbilo predlog branilaca prvooptuženog Šarića da se on pošalje u zatvor, a odredilo je jemstvo od po100.000 evra za Stojanovića i Radovanovića koje bi sprečilo njihovo bekstvo po puštanju iz pritvora. 

- Za tu cifru smo odlučili jer se radi o realno prosečnoj vrednosti jednog stana, a to znači da jemstvo može osim u novcu biti i u nekretninama tako što bi se stavila hipoteka na njih - objasnio je sudija Šešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading