INSPEKTOR PRIZNAO DA NIJE SVE URADIO PO ZAKONU! Prozvao šefa da je stao na put procesuiranja plaćenog ubice: Ko je štitio Darka Eleza? Sve oči uprte u Hrkalovićku i Šušnjića

Autor:

Hronika

13.09.2023

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biznismen prijavio Darka Eleza za pretnje, a po prijavi se nije postupalo.

INSPEKTOR PRIZNAO DA NIJE SVE URADIO PO ZAKONU! Prozvao šefa da je stao na put procesuiranja plaćenog ubice: Ko je štitio Darka Eleza? Sve oči uprte u Hrkalovićku i Šušnjića

Foto: Tanjug

Dijana Hrkalović i Milorad Šušnjić

U Specijalnom sudu u Beogradu saslušanjem dvojice svedoka danas je nastavljeno suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović i policijskim službenicima Dejanu Milenkoviću i Miloradu Šušnjiću povodom optužbi da su iskorišćavanjem svog položaja kočili istrage i procesuiranje kriminalaca. 

Danas je prvo saslušan Kreštalica Želimir, ugostitelj i biznismen, koji je primao pretnje od u regionu poznatog kriminalca Darka Eleza. Nakon nepostupanjima po njegovim prijavama Kreštalica je tužio bivšeg prvog čoveka novosadske policije Milorada Šušnjića. 

S tim u vezi danas je saslušan inspektor za seksualne i krvne delikte novosadske policije.

Policijski službenik, tačnije inspektor za seksualne i krvne delikte, Bojan Ivković posle Želimira Kreštalice izlazi da svedoči pred Specijalnim sudom.

Govori kako je došao u kontakt sa njim, vezano za Kreštaličine prijave o pretnjama Darka Eleza plaćenog ubice.

- Goran Radonjić sada načelnik PU Novi Sad me je pozvao putem telefona i otišao sam kod njega u kancelariju i od mene je tražio da uzmem belešku od Kreštalice koji je bio kod njega u kancelariji. Jedan primerak sam dao Želimiru. Radonjić mi je rekao da njemu dam jednu zabelešku sa saslušanja i da je on to prijaviti Beogradu, a onda me je pozvao Drmanac i tražio da njemu dam jednu, a jedna je ostala kod mene, odnosno u kasi. Niko mi ništa o tom slučaju više nije govorio sve dok se Želimir nije obratio unutrašnjoj kontroli gde sam i ja bio prešao da radim - rekao je Ivković. 

Na pitanje sudije zašto nije zaveo prijavu po proceduri kazao je da je prijavu zaveo u internoj knjizi.

- Tu sam sebe smatrao kao daktilografa jer je Radonjić rekao da će to prijaviti Beogradu. Verovao sam da je obavešteno tužilaštvo. Tek naknadno kad sam shvatio da cure informacije ja sam skraćenu verziju napravio i zaveo o tome šta se dešavalo. Za to sam saznao tek 2020. kad sam prešao u SUK, a Kreštalica je došao da prijavi da se ne postupa po njegovoj prijavi - objasnio je svedok policajac. 

Na pitanje advokata i suda svedok je kazao da broj prijave nedostaje u knjizi krivični upisnik, a rekao je da nije znao za operativnu obradu Darka Eleza.

Ivkovićevim svedočenjem završeno je današnje ročište u postupku protiv Dijane Hrkalović i dvojice policijskih funkcionera, a nastavak suđenja zakazan je za 25. oktobar kada će biti saslušana tri policijska službenika vezana za isti slučaj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading