GOKSIJEVA UDOVICA OD STRESA PROKRVARILA ZA GOVORNICOM: "Zbog ubijenog muža sam htela da budem jaka, ali..."

Autor:

Hronika

29.08.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo mi je jako loše. Više nisam mogla da stojim niti da se skoncentrišem, seća se udovica Gorana Veličkovića Goksija situacija sa jučerašnjeg suđenja.

GOKSIJEVA UDOVICA OD STRESA PROKRVARILA ZA GOVORNICOM: "Zbog ubijenog muža sam htela da budem jaka, ali..."

Foto: Privatna arhiva

Goksi sa ženom i detetom

Jelena Vučković, udovica Gorana Veličkovića Goksija, juče je skroz zanemoćala na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji ga je prema optužbi 3. avgusta 2020. namamio u kuću smrti u Ritopeku, zverski ga mučio i ubio. 

Dok je Veljko Belivuk ispitivao Jelenu u nameri da ukaže na to da se razlicito izjašnjavala od svedoka okrivljenog Bojana Hrvatina, u vezi sa nestankom muža i agoniji koja je usledila, Jeleni je bivalo sve gore. 

U jednom trenitku se videlo kako se oslonila na govornicu da ne bi pala. 

- Bilo mi je jako loše. Više nisam mogla da stojim niti da se skoncentrišem. Nejasno sam čula moje advokatice koja je prepoznala moju nemoć i tražila da se ispitivanje prekine - rekla je Jelena Veličković za Republiku. 

Nesrećna žena se na pauzi suđenja okrepila vodom, a njena zastupnica Vesna Golubović i psihilog Ana Najman su je ohrabrile da nastavi da svedoči posle pauze. 

Jelena ističe da ni posle tri godine nema mira i da živi na lekovima da bi brinula o maloletnoj deci, sinu i ćerki kojima je jedini oslonac posle ubistva njihovog oca. 

Za nju je najviše uzmerujuće kad se vraća da evocira detalje slučaja i potresne slike u prisustvu onih koji su ubili njenog supruga. 

- Kao da nisam želela da slušam njegov  prm. aut. Belivukov) glas. Čula sam sve u sudnici kao u bunilu, nejasno. Kada je ispitivanje prekinuto shvatila sam da sam prokrvarila od stresa - priča Jelena. 

Ona nema primedbe na sud i kaže da  su bili pažljivi prema njoj.

- Pomogli su mi da malo dođem sebi. Vratila sam se u sudnicu da nastavim da odgovaram na pitanja suda i ubica mog muža, ali sam imala samo želju da se to završi i da odem - kaže udovica ubijenog navijača Partizana.

Ubice su sečivom na Veličkovićevim ledjima ispisale "Korać pička" i prema navodima svedoka, poruku su u cilju zastrašivanja upitili  Filipu Koraću za kog su verovali da je Veličkovićev saradnik i kriminalni šef u protivničkom klanu.

- Sve što se dešavalo protekle tri godine, te slike, događaji, osećanja, sve mi pomešano. Na sudu kao da više ničeg jasno nisam mogla da se setim. Kao da sam želela da pobegnem od svega toga - govori iskreno mlada žena.

Foto: Republika/Privatna arhiva

Jelena sa pokojnim suprugom i detetom

Goksijeva udovica je tokom postupka dobila status posebno osetljivog svedoka zbog ozbiljno narušenog psihofizičkog zdravlja i  trebalo joj je mnogo osnaživanja od strane stručnjaka da skupi snagu i svedoči u postupku.

- Dugo sam se spremala za to. Uplašim se da neću moći da izdržim, a onda se ohrabrim i rešim da budem jaka zbog mrtvog muža i naše dece. Pijem lekove, pa sam se nadala da će mi to pomoći. I krenula sam nekako, ali....- rekla je i " slomila se".

Jelenu je osim Belivuka, pitanjima mrcvario i Marko Miljković. Oni su bezdušno od nje tražili da im opisuje fotografije predočene joj u tužilaštvu, a na kojima je njen ubijeni muž.

Podsetimo, Goran Veličković je nestao 3. avgusta 2020, a kako je utvrđeno istragom, Belivukov "vojnik" Bojan Hrvatin ga je namamio i odvezao u Ritopek, gde su ga čekali Velja Nevolja, Miljković i drugi pripadnici kriminalne grupe. Zverski su ga mučili, a zatim ubili, iskasapili i samleli u mašini za mlevenje mesa.

Pored Hrvatina, Nikola Spasojević i Srđan Lalić detaljno su u Specijalnom sudu govorili o likvidaciji Veličkovića kojem su sekirom odsekli glavu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading