EKSKLUZIVNO! MOJA ISTINA O BELIVUKU: Brutalna ispovest Dijane Hrkalović

Autor:

Vesti

17.08.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velja Nevolja je poslao čoveka da ubije vođu navijačke frakcije kojoj sam pripadala i koji je meni bio blizak, zbog čega sam mnogo propatila.

EKSKLUZIVNO! MOJA ISTINA O BELIVUKU: Brutalna ispovest Dijane Hrkalović

Foto: ST/Nemanja Pančić

Slobodanu Milenkoviću Senti su platili da laže da je porodica Vučić umešana u aferu "Jovanjica". Meni je lično rekao da to nije istina. Evo, prijavljujem se za svedoka, da se suočimo na sudu. Svi će videti da ne može da odbrani ove laži, poručuje Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP u drugom delu ekskluzivne ispovesti za Srpski telegraf.

Protiv nje se, inače, vodi sudski proces zbog zloupotrebe službenog položaja, koji je u toku. Optužena je za trgovinu uticajem u slučaju za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, kao i za nezakonito prisluškivanje Darka Eleza, a tužilaštvo je tražilo da bude osuđena na pet godina zatvora.

LAŽI O VUČIĆU

- Tri godine su lagali da je brat predsednika Vučića umešan u to i kad im je propala ta laž, umesto da se izvine, prešli su na novu laž, da je ministar Gašić umešan. Predsednik Vučić, za kog svi znaju da mu se neskriveno divim zato što čovek superćelijski postiže i rešava nemoguće stvari za našu zemlju, zamislite s kakvim on vidom pritiska mora da se nosi dok mu napadaju porodicu - kaže Hrkalovićeva.

* Tvrdite da je afera "Jovanjica" puna podmetačina i laži.

- Meni lično je Senta Milenković rekao da porodica Vučić nema nikakve veze s ovim slučajem, Gašića mi pomenuo nije i sad će meni neki tamo nepismeni ponavljač Miroslav Aleksić da objašnjava ko s čim ima veze. Gluposti. Nego, platili su ga u međuvremenu i sad se udružio s njima, pa ide ta bajka.

* Vi ste Milenkovića poznavali i tokom službovanja u MUP. Zašto ništa niste preduzeli da bude sklonjen s važnih poslova koji su mu bili povereni?

- On je postavljen u vreme dok je Nebojša Stefanović bio ministar, s tim postavljenjem nemam nikakve veze. Bili smo u relativno dobrim odnosima lično i profesionalno, videli ste po plaketi da me je obožavao. Mada, kontrolu rada nad njegovim odeljenjem nisam sprovodila ja. Bilo je i tada prijava Sektoru unutrašnje kontrole, koji je više puta postupao po tim prijavama, ali nije bilo dokaza za zloupotrebe. Moja je greška što mi se već tada nija palila lampica da nešto nije u redu.

SPORNI IZVEŠTAJ

* Vas su teretili zbog trgovine uticajem i veza s Veljkom Belivukom i njegovim klanom.Optužnica nije podneta. Šta se dešava s tim slučajem?

- Za mene je podignuta optužnica za trgovinu uticajem iako se Šolakovi mediji i opozicija trude da me uvežu s organizovanim kriminalom, ni govora nema o tome ako slušamo tužilaštvo i sudove u ovoj zemlji. Optužena sam za kašnjenje jednog izveštaja u tužilaštvo i sud. Taj sporni izveštaj o veštačenju sadržaja komunikacija s Belivukovih telefona je kasnio u tužilaštvo zbog naređenja Nebojše Stefanovića. Što se tiče prisluškivanja Eleza, sudija je potpisao naredbu za slušanje, tužilac potpisao predlog ka sudiji, ja nisam potpisala ništa. Nisam ovlašćena za stavljanje lica na meru. Treća tačka optužnice je još besmislenija, a to je da sam isekla snimak razgovora dva lica zato što pričaju o meni u nekom lascivnom kontekstu. Uzgred, provela sam osam meseci u pritvoru zbog optužnice koja se temeljila na iskazu samo jedne osobe.

* A poznanstvo i veze s Belivukom?

- Što se tiče Belivukovog klana, ponoviću po hiljaditi put - ja, kao grobar, bila sam suprotstavljena navijačka frakcija toj frakciji, koliko ja njega prezirem godinama toliko on mene prezire, do mere da sam se naslušala priča i priča da će me ubiti. Prema mojim saznanjima, poslao je čoveka da ubije vođu navijačke frakcije kojoj sam pripadala i koji je meni bio blizak, zbog čega sam mnogo propatila. Dela za koje se tereti Belivukov klan obuhvataju period od mog odlaska iz MUP, pa do jeseni 2020.

Senta dva poligrafa prošao na prevaru

* Da li je Milenković imao političku zaštitu u vreme dok ste vi bili u MUP?

Prvi problemi između mene i njega su nastali u drugoj polovini 2018, kad shvatam da nije baš čist u glavi jer mi se privatno lično zamerio time što je neke meni bliske ljude proganjao da im napakuje određene stvari, jer sam ga privatno odsekla iz svog života, time mi se svetio. Krajem 2020. i početkom 2021. kratki kontakti u kojima mi se pravda u vezi s Jovanjicom i pokazuje i skrinšotove prepiski s tužiocem Drecunom na temu Jovanjice 2. Toliko o tačnosti Mitićeve izjave da nisu imali dobru saradnju s Drecunom nakon Jovanjice 1. Na dva poligrafa je prošao tako što su pitanja bila sugerisana poligrafisti odozgo, lično sam svedok toga, to nije validno. Tek je treće bilo validno, zato ga je odbio i već je do guše ušao s opozicijom u dogovor. Mnogo stvari sam saznala tek kad više nisam bila na funkciji.

Kad očiste južnu tribinu, ponovo ću doći na stadion

* Belivuk je u pritvoru, idete li sada na utakmice?

- Kao grobar, prezirem ovo što sad rade njihovi sledbenici, zato još ne idem na južnu tribinu, vode ucenjivačku politiku zato što su ovi u zatvoru, skandiranjem čoveku koji je jedini pomogao tom Partizanu, predsedniku Vučiću. Tako da molim normalne ljude, navijače, grobare da ne nasedaju na te njihove priče i provokacije, svako ko voli Partizan treba da zna da je predsednik pomogao Partizanu više nego i uprave, više nego i prethodne vlasti i da ne naseda na to što oni rade zarad toga da izvrše neki pritisak, neće im proći to. Dragi pravi grobari, računajte da se svakim skandiranjem predsedniku pridružujete bukvalno peticiji za puštanje ovih zlotvora iz zatvora, ne radite to, kad vas molim. A onima koji to rade i podržavaju ove zlotvore u zatvoru poručujem da on nije čovek koji će ikad podleći tom pritisku, ne trudite se. Kad se južna tribina očisti od svih koji podržavaju ove zlotvore u zatvoru, ponovo ću moći da kročim na nju i radujem se tom danu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading