OTKRIVAMO KAKO JE KOSTA PROVALIO ŠIFRU I KOJI BROJ JE U PITANJU : Dečak ubica do prokletog pištolja došao u dva koraka

Autor:

Hronika

16.08.2023

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kecmanović je olako provalio prve dve cifre koje njegov otac ukucava da otvori sef kako bi otvorio kandžu, čime je otac nedvosmisleno krivično odgovoran za delo koje mu se stavlja na teret.

OTKRIVAMO KAKO JE KOSTA PROVALIO ŠIFRU I KOJI BROJ JE U PITANJU : Dečak ubica do prokletog pištolja došao u dva koraka

Foto: Shutterstock, Facebook

Kosta Kecmanović je crnog jutra 3. maja smišljeno krenuo da napravi masakr u svojoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" za šta mu je neophodno bilo očevo oružje, zaključano u sefu u porodičnom stanu u centru grada. 

Republika saznaje da je Kosta danima pre zločina koristio svaku priliku da krišom pokušava da otvori očev sef koji je stajao u ormaru u hodniku kako bi došao do pištolja. 

Republika

Foto: Shutterstock, Facebook

Kandžom se zaključava okidač pištolja i sprečava mogućnost pucanja

- Iz dva pokušaja sam otvorio sef sa oružjem. Prve dve cifre šest i osam sam uspeo da provalim još ranije, a treću sam našao iz dva pokušaja. To je brojka sedam, šifra je 687 - rekao je Kosta u istrazi zločina, saznaje Republika. 

Na ovaj način je maloletni ubica došao i do šifre kandže koja služi da se zaključa okidač vatrenog oružja, odnosno pištolja u ovom slučaju. 

Vladimir Kecmanović je na saslušanju potvrdio navode sina ubice potvrdivši da se radi o šifri 687 koju je držao i na sefu i na kandži. 

Upravo u ovome se ogleda i jedna od glavnih teza optužbe da Vladimir Kecmanović nije dovoljno dobro obezbedio svoje naoružanje i time ga učinio dostupnim sinu za masakr u školi na Vračaru. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, os-ribnikar.edu.rs

Ranjena nastavnica Tatjana Stevanović i dalje je u bolnici

Kosta Kecmanović je ubio devetoro dece, školskog čuvara Dragana Vlahovića i teško ranio Tatjanu Stevanović nastavnicu istorije i još petoro dece. 

Otac ubice, radiolog Vladimir Kecmanović nalazi se u pritvoru od dana masakra, od kada je Kosta smešten pod jakim merama obezbeđenja na Klinici za dečiju psihijatriju i neurologiju. Više javno tužilaštvo u Beogradu traži da se Vladimir Kecmanović osudi na 12 godina zatvora zbog nesavesnog držanja oružja u privatnom posedu. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading