KONTIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA! Odbijen zahtev za ukidanje pritvora nasilniku koji je lomio ruke momku ispred kladionice!

Autor:

Hronika

31.05.2022

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivanu Kontiću (32), osumnjičenom da je 2020. godine ispred kladionice u Jevrejskoj ulici pokušao da ubije M.M. (28) iz Beograda, produžen je pritvor do 60 dana.

KONTIĆ OSTAJE IZA REŠETAKA! Odbijen zahtev za ukidanje pritvora nasilniku koji je lomio ruke momku ispred kladionice!

Foto: MUP Crna Gora

Viši sud smatra da i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljenog i osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pored toga, za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana je kazna preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenja krivičnog postupka.

Više javno tužilaštvo tereti optužnicom Kontića za krivično delo ubistvo u pokušaju, Ognjena Leđanca za učestvovanje u tuči, a Luku Vukajlovića za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, prenosi Telegraf.rs.

Podsetimo, Kontić je na pripremnom ročištu negirao krivicu i izneo više detalja o samom događaju, između ostalog, i da mu je Mandić prethodno pretio. Takođe, osumnjičenima se poklapaju iskazi, da im je prethodno prećeno i da su mislili da ima pištolj.

Odbrana je tražila da se Kontiću pritvor ukine, a sledeći glavni pretres zakazan je za 21. jun. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ime

31.05.2022 22:59

Ovu zver okatančiti na 40 godina bez prava na pomilovanje!!!