PRODUŽEN PRITVOR BELIVUKOVIM SARADNICIMA: Osumnjičeni za najteža krivična dela, pod istragom 18 optuženih

Autor:

Hronika

27.05.2022

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, Specijalni sud je za još 30 dana produžio pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe koji se dovode u vezu sa Veljkom Belivukom i sumnjiče da su dilovali drogu na beogradskim splavovima, kao i da su posedovali i nosili oružje bez dozvole.

PRODUŽEN PRITVOR BELIVUKOVIM SARADNICIMA: Osumnjičeni za najteža krivična dela, pod istragom 18 optuženih

Foto: eStock/M. RAFAILOVIĆ/ Tanjug/S: PRELIĆ

Tužilaštvo je tražilo da im se produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom vremenskom roku ponovili krivično delo, potvrđeno je u tom tužilaštvu, prenosi Tanjug.

Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29. marta, dok su trojica osumnjčenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja.

Oni se dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru već 16 meseci, a uskoro ih očekuje početak suđenja zbog najtežih krivičnih dela, među kojima je i pet ubistava. Pod istragom je sada 18 osumnjičenih.

Naredba o sprovođenju istrage obuhvata Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog, Marka Vokića i Alekse Vasića.

Oni su, kako se sumnja, na beogradskim splavovima "Port" i "Fristajler" kao i u klubu "Kasina" preprodavali kokain, marihuanu i spid čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7.559.250.

Terete se da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading