TEROR NAD POLICIJSKIM GENERALOM! Izmislili novog svedoka - MALEŠIĆU PRODUŽEN PRITVOR!

Autor:

Hronika

27.05.2022

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hajka protiv srpskog Eliota Nesa, načelnika novosadske policije i zamenika direktora policije Slobodana Malešića se nastavlja! Tužilaštvo i specijalni sud su rešeni da ga što duže drže u pritvoru, pa su tako bukvalno izmislili novog svedoka, generalovog zamenika iz Novog Sada Momčila Krsmanovića.

TEROR NAD POLICIJSKIM GENERALOM! Izmislili novog svedoka - MALEŠIĆU PRODUŽEN PRITVOR!

Foto: MUP Srbije

Slobodan Malešić

Na osnovu toga, pritvor je produžen za još 30 dana.

- Pošto su svi dosadašnji svedoci tužilaštva saslušani prestala je opasnost od uticaja na njih, što je ključna tačka na osnovu koje je određen pritvor. Takođe, gotovo 40 pozvanih su listom stali u odbranu Malešića i na saslušanju izjavili da se radi o časnom policajcu koji ni u jednom trenutku od njih nije tražio ništa nezakonito. Specijalnom tužiocu Mladenu Nenadiću to nikako ne ide u prilog, pa je naložio postupajućem tužiocu Lidiji Ignjatić da pritvor produži kako zna i ume, makar i na silu - kaže izvor Srpskog telegrafa upućen u ovaj montirani slučaj.

Koliko je ceo proces besmislen govori i činjenica da je Malešića pred sudom branila i Dijana Hrkalović, s kojom je inače bio na ratnoj nozi dok je bila državna sekretarka MUP.

Ona je takođe posvedočila da od nje nikad nije zahtevao da se drugooptuženi Dženan Kujović, biznismen iz Prijepolja, skine sa mera nadzora i kontrole kako to stoji u zahtevu za sprovođenje istrage.

Republika

Foto: ATA Images

 

Podsetimo, sa njima dvojicom su uhapšeni i Ljubomir Stanišić, policajac iz Prijepolja, Dragan Kovačević iz odeljenja UKP za borbu protiv korupcije, a na teret im se stavlja organizovanje kriminalne grupe.

- Da je reč o čistoj nameštaljci potvrdila je u svom svedočenju Sanja Protić, rukovodilac odeljenja za borbu protiv korupcije u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu. Ona je ispričala da je Zoran Simović, kome je načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić usmeno naredio da spakuje slučaj, sve vreme pretio i tražio da policija istražuje firmu "Matador" i njenog vlasnika Dženana Kujovića iako u materijalu nije našla elemente krivičnog dela. Pozivao se na silne i moćne ljude iz vrha vlasti i na viši interes. Ona je to odbila, pa je slučaj prebačen specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal - kaže naš izvor.

Pritisak je išao preko načelnika kraljevačke policije Dejana Kovačevića, koji je takođe kasnije uhapšen, verovatno jer nije bio spreman da bespogovorno ispunjava naloge.

Progon je, kako je naš list već pisao, počeo kada se Malešić u jednom telefonskom razgovoru požalio na visokog funkcionera MUP koji pod dejstvom kokaina javno orgija po Novom Sadu i da je nedopustivo da to radi čovek koji bi trebalo da služi za primer podređenima i građanima.

Pomenuti funkcioner je pobesneo i naložio da se general, kao jedan od ozbiljnijih kandidata za direktora policije, diskredituje po svaku cenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading