PRODUŽEN PRITVOR DARKU ŠARIĆU: Sud otkrio razloge za tu odluku

Autor:

Hronika

13.05.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv navedenog rešenja, kako se navodi, može se izjaviti žalba veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

PRODUŽEN PRITVOR DARKU ŠARIĆU: Sud otkrio razloge za tu odluku

Foto: Tanjug

Darko Šarić

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal je danas je, odlučujući o predlogu Tužilaštva za organizovani kriminal o daljim razlozima za zadržavanje okrivljenih u pritvoru, produžio pritvor Darku Šariću, advokatu Dejanu Lazareviću, Urošu Mišiću, koji se sada preziva Radovanović, kao i osumnjičenima Danilu Odoviću, Aleksandru Boškoviću i Dušku Mirkoviću.

- Okrivljenima D.Š, D.O, U.R i AB pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Prema okrivljenima D. L i D. M zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - saopštio je Viši sud u Beogradu.

Protiv navedenog rešenja, kako se navodi, može se izjaviti žalba veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja, prenosi Kurir.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilašva za organizovani kriminal osumnjičenima su, kako podseća sud, Darku Šariću je na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo izazivanja opšte opasnosti i krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Njegovom advokatu Dejanu Lazareviću, na teret je stavljeno udruživanje radi vršenja krivičnih dela, izazivanja opšte opasnosti, krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka u podstrekavanju kao i krkivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

"Osumnjičenom D.O stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i izazivanja opšte opasnosti, D.M izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela , produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka, dok je U. R. stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela , krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija , krivično delo izazivanja opšte opasnosti", navodi se u saopštenju suda.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading