PRLJAVI HARI ČUVAO VELJU I MARETA U CRNOJ GORI: Otkriveni novi policajci-saradnici Kavačkog klana!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako Belivuku i Miljkoviću neko zatraži DNK, neka zovu advokata, a advokat sam ja, nadmeno je Radoja Zvicera umirio policajac Petar Lazović

PRLJAVI HARI ČUVAO VELJU I MARETA U CRNOJ GORI: Otkriveni novi policajci-saradnici Kavačkog klana!

Foto: youtube.com/printscreen/pink.rs

Uz policajce Petra Lazovića (32) i Ljubu Milovića (32), sa "kavačkim klanom" i njihovom beogradskom filijalom koju vode Veljko Belivuk i Marko Miljković sarađivali su i drugi pripadnici MUP Crne Gore. To je potvrdio i najnoviji transkript razgovora skinutih s kriptovanih telefona koji je objavio portal Libertas pres. Za doček i pokrivanje Nevolje i Mesara u Crnoj Gori bili su zaduženi izvesni Hari i Slobodan.

Kada su 17. januara 2021. Veljko Belivuk i Marko Miljković sleteli u Crnu Goru da bi prisustvovali proslavi koju je organizovao šef "kavčana" Radoje Zvicer, policajac Petar Lazović je znao za podatak da su njih dvojica pod punim nadzorom srpske obaveštajne službe i o tome je obavestio Zvicera, piše u dokumentu Evropola, a u koji je Libertas imao uvid.

- Lazović čak predlaže Zviceru i kako da se našale sa službom - navodi se u tom dokumentu koji sadrži transkripte razgovora.

Prozivka Nevolje i Mesara za cinkarenje

Da je očekivani sudski proces Belivuku i Miljkoviću uznemirio srpsko podzemlje, svedoči i grafit koji je pre nekoliko dana osvanuo na zidu kod hale Pionir. Neko je napisao: "Drukare policiji Velja i Mare".

On je obavestio Zvicera da je, između ostalih, za njihov nadzor zadužen i službenik policije Ljubo Milović, kao i "nepoznata osoba pod imenom Hari, koji će znati sve i informisati Lazovića o svakom događaju koji se planira".

Dan nakon što su Belivuk i Miljković stigli u Crnu Goru otišli su u policijsku stanicu da daju izjavu. Prema dokumentu Evropola, u ispitivanje su bili uključeni policijski službenici Hari i Slobodan. Lazović je objasnio Zviceru da to tako mora zbog procedure:

- Reci im (Belivuku i Miljkoviću), ako pokuša na svoju ruku neki pametan policajac da im traži da im uzmu DNK, da kažu da neće i da zovu advokata, a advokat sam ja. Neće ih dirati, juče im je rečeno.

Ovo je deo njihove komunikacije 17. i 18. januara:

LAZOVIĆ: Hari će ih spasti ovih iz policije.

ZVICER: Oćemo da ih vrtimo da ne znaju gdje idu.

LAZOVIĆ: Ionako ih Hari prati.

LAZOVIĆ: Oće li bit tu u zgradu kod tebe smješteni.

ZVICER: Oće.

LAZOVIĆ: Sa Harijem su.

ZVICER: Dvadeset murijaša bilo.

LAZOVIĆ: Samo Slobo i Hari valjaju.

Evropol je u dokumentu koji su prosledili crnogorskom tužilaštvu i policiji u julu prošle godine decidirano označio Petra Lazovića i Ljuba Milovića kao članove "kavačkog klana".

Saslušanje šefova bezbednjaka

Skupštinski odbor za bezbednost i odbranu Crne Gore obaviće sutra kontrolno saslušanje čelnika bezbednosnog sektora, premijera Dritana Abazovića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića o dopisima Evropola u kojima se službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović dovode u vezu sa članovima "kavačkog klana".

- Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije - ključni su zaključci Evropola, koji je posavetovao crnogorske bezbednjake:

- Postoji mogućnost da svi događaji (incidenti) kriminalne aktivnosti ili korumpirani policijski službenici nisu otkriveni. Stoga je potrebna detaljna analiza. Upravo zbog toga još najmanje dve policije zemalja u regionu u posedu su transkripta ovih razgovora - objavila je crnogorska Borba.

Dritan Abazović

Ne znam gde se nalaze Petar Lazović i Ljubo Milović. Petar Lazović nije mogao da bude policajac na tajnom zadatku zato što u tom periodu nije poznavao naš zakon. Sva ova dešavanja nisu mogla proći bez znanja višestrukog premijera Mila Đukanovića

Radoje Zvicer, jedan od vođa "kavačkog klana", za koji se vezuju trgovina narkoticima, ubistva i brojna druga krivična dela, nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u februaru prošle godine, nalazi se u bekstvu. Poternice za njim raspisale su i Crna Gora i Srbija.

Ne zna se gde su Petar Lazović i Ljubo Milović.

Šef "škaljaraca" nudio 4.000.000E za njihove glave

Uz ovoliku mafijašku povezanost Zvicera, Belivuka i Miljkovića i crnogorske policije i ne čudi što je na vreme otkriven i sprečen atentat na Nevolju i Mesara na tivatskom aerodromu 22. januara, u povratku sa Zvicerove slave. Atentatori iz redova "škaljarskog klana" pohapšeni su uoči napada.

Andrija Mandić

Milivoje Katnić i njegov zamenik Saša Čađenović namerno su čekali da istekne rok od šest meseci od dobijanja operativnih podataka od Evropola da bi se oni izbrisali

Specijalno tužilaštvo upravo je podiglo optužnicu protiv odbeglog vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića iz Kotora jer je s Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju čije je pripadnike podstrekavao na likvidacije pripadnika "kavačkog klana", među kojima su Slobodan Kašćelan, Veljko Belivuk i Marko Miljković, potvrđeno je Pobjedi.

Dragan Krapović

Dok smo bili opozicija, imali smo informacije iz Srbije da se u tom nekom krugu planira atentat na Aleksu Bečića. Tada nismo imali reakciju nadležnih, kao ni kada je u oktobru prošle godine prijavljeno da Milović i Nebojša Bugarin prate Bečića, koji je obavljao jednu od najodgovornijih funkcija (predsednik Skupštine CG)

Za ova ubistva Vukotić je bio spreman da iskešira 4.000.000 evra, navodi se u dokumentu Apelacionog suda o produženju pritvora jednom od pripadnika ove kriminalne organizacije. Pored Vukotića, na najnovijoj optužnici SDT su i Nikšićanin Jovan Mrvaljević, kao i Vladan Mijušković, koji se nalazi u bekstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading