NOVI DETALJI ISTRAGE ZLODELA BELIVUKOVOG KLANA: Velja i Mesar uz šifre oteli i novac od kidnapovanog Radulovića

Autor:

Hronika

27.04.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću supruga otetog Mileta Radulovića donosila traženi novac da bi mu spasla glavu

NOVI DETALJI ISTRAGE ZLODELA BELIVUKOVOG KLANA: Velja i Mesar uz šifre oteli i novac od kidnapovanog Radulovića

Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Veljko Belivuk i Marko Miljković osumnjičeni su za svirepu otmicu "škaljarca" Mileta Radulovića zvanog Kapetan u naredbi o proširenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Crne Gore. Vođama monstruoznog klana sa sedištem u Beogradu Velji Nevolji i Marku Mesaru koji su sejali smrt širom regiona, stavlja se na teret da su 14. oktobra 2020. prvo oteli Radulovića, a potom ga zlostavljali i fizički mučili u jednom stanu da bi od njega saznali gde su "škaljarski" štekovi sa parama i oružjem, te da bi s njegovog telefona namamili i druge žrtve. Kao nalogodavci Radulovićeve otmice označene su "kavačke" vođe Slobodan Kašćelan i Igor Božović.

- Belivuk i Miljković su tada u oktobru 2020. ilegalno ušli u Crnu Goru, odnosno uz pomoć policajaca koji rade za "kavčane", da bi sa saradnicima iz "kavačkog klana" realizovali plan da opljačkaju "škaljarce" i zauvek se reše nekoliko njih koji su im previše smetali u trgovini drogom. Mileta Radulovića Kapetana beogradski kriminalci namamili su preko dana 14. oktobra zajedno sa Nebojšom Jankovićem u kuću Ratka Živkovića u blizini Spuža, odakle ga je lično Belivuk u večernjim satima prevezao do Kotora. S Kapetenovog kriptovanog mobilnog telefona i aplikacije Skaj ECC, preko njegovih šifri, slali su poruke u njegovo ime da bi namamili konkurenciju - otkriva izvor iz crnogorske istrage i dalje opisuje Veljinu i Markovu veliku ulogu u zločinima.

Istraga za druga ubistva se nastavlja

Osumnjičenima za otmicu i ubistvo Radulovića na teret se stavlja i surova likvidacija Podgoričanina Nikole Stanišića, a ispituju se i uloge "kavčana" koji su u bekstvu od aprila prošle godine. Među odbeglima koji se povezuju sa likvidacijama članova suparničkog klana se nalaze Radoje Zvicer, Milan Vujotić i Radoje Živković zvani Žuti.

- Belivuk i Miljković su pod prisilom smestili Kapetana u jedan štek-stan u Kotoru u kojem je prošao golgotu u kandžama "kavčana" do likvidacije 21. decembra. Nad njim su se "kavčani" iživljavali i mučili ga, a od njegove supruge su za to vreme iznuđivali novac, uz pretnje i ucene. Mare Mesar je čak u jednom trenutku uspostavio poseban, gotovo prijateljski, odnos sa Kapetanom. Navodno mu je obećao da će za pare koje donosi njegova žena da mu obezbede boravak i zaštitu u Španiji. Kapetan je otet u kući u Stanjevića rupi, gde je došao sa "škaljarcem" Damirom Hodžićem i njegovim zetom barskim frizerom Adisom Spahićem. Hodžić i Spahić su odmah ubijeni - ispričao je izvor Srpskog telegrafa.

Zadavljen kablom, pa spaljen na Lovćenu

Mileta Radulovića Kapetana vezanih ruku, prema istrazi, života su lišila dvojica "kavčana" Miloš Radonjić, koji je u bekstvu, i Petar Đurović, koji je u pritvoru u Spužu od decembra prošle godine. Nakon skoro dva meseca mučenja u stanu u Kotoru Kapetana su 21. decembra 2020. kavčani udavili električnim produžnim kablom. Njegovo telo je do napuštenog vojnog objekta u šumi na Lovćenu iznad Cetinja prevezao Vladimir Vučković iz Herceg Novog, koji se zajedno sa Milošem Radonjićem postarao da prikrije sve tragove ubistva. Vučković je takođe na Lovćen odneo ćumur i automobilske gume, od kojih je s Radonjićem napravio lomaču na kojoj su zapalili Kapetanovo telo.

Veljinim šefovima sudi se i za šverc droge

Kašćelanu, Božoviću i još desetorici članova njihovog kriminalnog klana sudi se pred Višim sudom u Podgorici za šverc droge, zelenašenje, iznudu novca i davanje mita. Prema navodima optužnice, Slobodan Kašćelan i Igor Božović tu kriminalnu organizaciju formirali su krajem maja 2010, a u njoj su, između ostalih, Božovićev sin i Miloš Radonjić.

Europol je istražnim organima Crne Gore dostavio podatke da je preko poruka koje su "kavčani" razmenjivali preko Skaja razotkriveno da je Miloš Radonjić sve vreme bio s Kapetanom u stanu, ali da su i drugi okrivljeni povremeno dolazili i fotografisali se čak i sa ubijenim Radulovićem. Prema fotografijama koje su okrivljeni razmenjivali pronađeno je i mesto na kom je telo ubijenog zapaljeno. U blizini napuštenog vojnog objekta su pronađeni ostaci kostiju za koje se osnovano sumnja da su Radulovićevi, a DNK veštačenje će dati odgovor.

"Četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni"

U optužnici koju je protiv Belivukove grupe podiglo beogradsko tužilaštvo nalaze se i poruke Marka Mesara, kojima se u grupi na Skaju ostatku klana hvali da su Belivuk i on u Crnoj Gori ubili dvojicu "škaljaraca" i najavljuje nove "krvave podvige".

Republika

Foto: Društvene mreže/printscreen

Belivuk i Vukićević

Istog dana Veljina ekipa je u Beogradu mučila, pa ubila Lazara Vukićevića, koga su u kuću strave u Ritopeku namamili upravo preko Radulovićevog telefona.

- Je li, brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači, brate, ja ne mogu da ti opišem. Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa, odrali smo Zeca i evo ga Kapetan i njega ćemo da oderemo za koji dan. Znači, burazeru, četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni - napisao je mesar u 22.17 14. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading