POLICAJCI ZAGRLJENI SA ŠEFOVIMA MAFIJE! Objavljena šokantna fotografija, VELJA, ZVICER, MESAR - TRESE SE BALKANSKO PODZEMLJE!

Autor:

Hronika

04.05.2022

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski portal Libertas objavio je šokantne fotografije koje svedoče o povezanosti ozloglašenog kavačkog klana sa delovima crnogorske policije.

POLICAJCI ZAGRLJENI SA ŠEFOVIMA MAFIJE! Objavljena šokantna fotografija, VELJA, ZVICER, MESAR - TRESE SE BALKANSKO PODZEMLJE!

Foto: Libertas/Printscreen

Marko Mesar, Nebojša Bugarin, Velja Nevolja, Zvicer, Lazović i Milović

Kako navodi podgorički portal koji je otrkio i aferu čiji je glavni akter bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica, policijski službenici Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog kavačkog klana.

Ova šokantna saznanja objavljena su na osnovu dokumenata Evropola, a fotografija koja je objavljena nedvosmisleno potvrđuje tezu o povezanosti delova crnogorske policije sa vođama klana Kavač.

Na fotografiji koji je objavio Libertas vidi se ukupno 6 osoba, od koji se samo za jednu ne zna tačan identitet.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Miljković i Belivuk

Ostala lica su dobro poznata i u Srbiji pošto je reč o Marku Miljkoviću Mesaru i njegovom pajtosu Veljku Belivuku Velji Nevolji, koji su pred srpskim sudovima optuženi za najmonstruoznija krivična dela, uključujući i svirepa ubistva.

Na fotografiji je i Radoje Zvicer, vođa ozloglašenog klana.

Pored njih tu su i Lazović i Milović, službenici policije Crne Gore.

Kako navodi crnogorski portal pozivajući se na uvid u dokumenta Evropola, istraga  protiv Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

 

Kako se ističe u izveštaju, dokument Evropola sadrži transkripte komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, a crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su ih julu prošle godine.

- Trebalo bi istražiti i umešanost policajca Enisa Bakovića, a u vezi sa obaveštenjem Interpola i uloge Tamare Zvicer (supruga Radoja Zvicera). Treba, takođe, identifikovati i ostale spomenute službenike policije zvane "Tigar, Aco, Slobodan i Ranko", jer su svi oni imali specifičnu ulogu kada je reč o zaštiti pripadnika klana Kavač i otkrivanju osjetljivih operativnih podataka. "Tigar" je osoba koja je od Zvicera primila, kao poklon, ilegalno oružje, a bio je i korisnik blindiranih automobila koje su, najvjerovatnije, kupili pripadnici klana Kavač, takođe, na poklon - preporuka je Europola crnogorskom tužilaštvu i policiji.

Tajne aplikacije Sky: Zli poručnik i oficir pisali Zviceru

 

Crnogorski policajci Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32), koji su navodni članovi kavačkog kriminalnog klana, u aplikaciji SKY koristili su pseudonime "Junior" i "Komandos" odnosno "Zli poručnik" i "Oficir".

Uključeni u šverc kokaina

- Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vreme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da LJubo Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina - doslovno piše u dokumentu Europola.

Lazović razmenjivao oružje sa Zvicerom

U istom dokumentu Europola koji je preneo pomenuti portal se navodi da je Petar Lazović, u više navrata, razmenjivao oružje sa Radojem Zvicerom.

- Zbog njihovog prijateljstva, Lazović daje Zviceru nelegalno oružje kao poklon, što mu ovaj uzvraća na isti način, poklanjajući mu nelegalno oružje. Nakon jednog sastanka u tužilaštvu i predložene akcije, Petar Lazović je obavestio Zvicera o osumnjičenima za koje je planirano da budu uhapšeni sledećeg jutra i čak je poslao sliku iz tužilaštva na osnovu koje se mogao videti tužilac Saša Čađenović sa policajcem Mićkom Žižićem. Petar Lazović je drugim vidovima komunikacije bio i u kontaktu sa Nikolom Janičićem, koji je očigledno, takođe, bio policijski službenik. Lazović je skrinšotove komunikacije sa Janičićem, takođe, prosleđivao direktno Zviceru koristeći aplikaciju SKY - navodi se u dokumentu Europola.

Europol u svom nalazu tvrdi da se "ne može potvrditi da je Nikola Janičić bio umešan u bilo kakve kriminalne aktivnosti".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading