MERLIN BI OVU FOTOGRAFIJU SPALIO: Srbima koji se grabe za karte očigledno ovo ne smeta! (FOTO)

Autor:

Zabava

26.07.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bosanski muzičar ponovo rasprodao koncerte u Beogradu, a mnogi zaboravljaju na ovo!

MERLIN BI OVU FOTOGRAFIJU SPALIO: Srbima koji se grabe za karte očigledno ovo ne smeta! (FOTO)

Foto: ATA Images

Dino Merlin

Bosanski muzičar Edin Dervišhalidović, u narodu poznatiji kao Dino Merlin, za dva dana rasprodao je dve Arene u Beogradu, a navodno je u planu da se puste karte i za treći dan, kao 2011. godine, kada je takođe pevao tri večeri zaredom pred Beograđanima, prvi put nakon građanskog rata na prostorima bivše SFRJ.

Čuveni bosanski pevač i osnivač grupe "Merlin", dve decenije pre toga nije baš imao lepa osećanja prema Srbima i našoj zemlji, a mnogi koji danas satima čekaju u redovima ispred biletarnica ne bi li se domogli karata, očito su zaboravili šta je sve govorio o srpskom narodu.

Beograđanima očito ne smeta ni slika iz ratnih vremena koju bi čuveni Sarajlija sada zapalio da može. Naime, Merlin je na njoj sa ozloglašenim Ismetom Bajramovićem Ćelom, koji je navodno otvorio logor za Srbe i zverski mučio srpske zarobljenike u logoru Ramiz Salčin i Viktor Bubanj, zatim Jukom Prazinom koji je formirao jedinicu Zelene beretke i učestvovao u masakru nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici, organizovao privatne logore u kojima su zlostavljani Srbi, te Ramizom Delalićem Ćelom koji je ubio srpskog svata Nikolu Gardovića ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji, što je bio direktan povod za početak građanskog rata, odnosno početak tragičnog ratnog sukoba u BiH.

Podsećanja radi, Dino Merlin je 2011. imao jasan spisak zabranjenih predmeta sa kojima nije bilo dozvoljeno ući u beogradsku Arenu. Između ostalog, zabranio je srpsku zastavu usred Beograda!

Bosanski pevač, kog je i ranije pratio glas da ima antisrpske stavove, poslao je tada svim medijima saopštenje u kojem piše da na njegove koncerte u Areni 24. i 25. oktobra 2011. ne smeju da se unose državne zastave. U saopštenju koje je novinarima poslao PR tim Dina Merlina taksativno je pobrojano šta sve ne sme da se unosi u dvoranu:

- Na koncert ne nosite transparente, zastave, upaljače, šminku, parfeme, kišobrane, kovani novac, te hranu i tečnost. Sve to neće biti moguće uneti u dvoranu usled detaljne kontrole obezbeđenja.

Republika

Foto: ATA Images

Dino Merlin

To je izazvalo revolt srpske javnosti jer je ovo shvaćeno kao provokacija Merlinovog tima jer je sasvim jasno da se pominjanje "zastava" na spisku zabranjenih stvari odnosi pre svega na srpsku trobojku, jer je neverovatno da bi iko na koncert u Beograd doneo neku drugu zastavu. Menadžerka Dina Merlina, Dada Bulat, tada je dala objašnjenje za medije u kome je tvrdila da su zastave zabranili na preporuku srpske policije. 

- Ne vidimo nijedan logičan razlog da se zastava bilo koje simbolike unosi na muzički koncert - pokušali su da se opravdaju iz PR tima Dina Merlina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (15)

Loading
Milanm977

26.07.2023 16:58

Neka samo uzme pare...

Čistačica Jana

26.07.2023 18:33

Odkud tu Juka Razina, zar on nije bio Arijev prijatelj?

Made in serbia

26.07.2023 20:23

Sta moze srbima da smeta?! Visak mozga?! Mi srbi imamo kratku pamet, svako nas pravi budalama, a iskreno i jesmo. Trcite, kupite karte, dostojanstvo nam je u klozetskoj solji vec 30 godina.

Vera

26.07.2023 21:53

Zabraniti mu doživotno da udje u Srbiji.