"ŠTO JE BABI MILO TO JOJ SE I SNILO" ! Vučić o američkom zahtevu za formiranje ZSO u skladu sa ustavom tzv. Kosova (VIDEO) (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.11.2023

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče je američki ambasador u Prištini ponovo zatražio od kosovskih vlasti hitno formiranje Zajednice srpskih opština, ali uz poštovanje ustava Kosova.

"ŠTO JE BABI MILO TO JOJ SE I SNILO" ! Vučić o američkom zahtevu za formiranje ZSO u skladu sa ustavom tzv. Kosova (VIDEO) (VIDEO)

Foto: printscreen

 Ovo je izazvalo reakciju predsednika Aleksandra Vučića, koji je u razgovoru za RTS prokomentarisao ovaj zahtev.


"Što je babi Milo, to joj se i snilo", poručio je Vučić u svom odgovoru na američkog ambasadora, dodajući da bi želeo da doda još nešto. On je istakao da ukoliko je formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa ustavom Kosova, zapitao se zašto su uopšte pregovarali i potpisivali sporazume u Briselu. Takođe, predsednik je naglasio da ako je to u skladu sa ustavom, Srbi bi mogli danas da osnuju Zajednicu, a da im niko ne može zabraniti.

"Ja bih samo rekao što je babi Milo, to joj se i snilo. Ali bih dodao još nešto – ako je nešto u skladu sa ustavom takozvanog Kosova, a što smo mi o tome pregovarali u Briselu? Što uopšte pregovaramo? To znači da to Srbi mogu danas da osnuju, ako je u skladu sa ustavom Kosova, niko to ne može da im zabrani. Pa što smo pregovarali? Pa što smo potpisivali ono što je bilo? Nego da se ja vratim na onaj prvi deo mog odgovora što je babi Milo, to joj se i snilo", poručio je predsednik Vučić.


Ovaj zahtev američkog ambasadora dolazi u trenutku kada se očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije. U međuvremenu, predsednik Vučić je najavio da će se uskoro sastati sa liderima Srba sa Kosova, kako bi se razgovaralo o aktuelnoj situaciji i eventualnim potezima koji bi trebalo da se preduzmu u vezi sa Zajednicom srpskih opština.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (32)

Loading
Đavolko

10.11.2023 20:50

Америка да својим захтевом може само дупе да обрише,неће нам они диктирати шта и како Србија треба да ради.

Klara

10.11.2023 20:51

Amerika smatra da pošto je moćna,može da radi šta hoće,Srbija ima svoje principe od kojih ne odustaje.

Nena

10.11.2023 21:23

Čvrsto verujem da Vučić ništa neće preduzeti što je suprotno interesima našeg naroda na KiM.

Nina

10.11.2023 21:24

Ma koliko moćna sila da nas pritiska, neće se Vučić povući i pristati na nešto što nije u interesu našeg naroda na KiM.