HVALA LJUBAZNIM DOMAĆINIMA: Vučić obišao katedralu Nidaros u pratnji gradonačelnice Trondhajma (FOTO)

Autor:

Vesti

29.11.2022

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fasciniran sam ovim remek-delom gotske arhitekture - isakao je predsenik Vučić.

HVALA LJUBAZNIM DOMAĆINIMA: Vučić obišao katedralu Nidaros u pratnji gradonačelnice Trondhajma (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrb

Predsednik Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je katedralu Nidaros u pratnji gradonačelnice Trondhajma Rite Otervik.

- Hvala ljubaznim domaćinima i gradonačelnici Riti Otervik na prilici da posetim Nidaros - naveo je predsednik Vučić i dodao:

- Fasciniran sam ovim remek-delom gotske arhitekture, koje je ujedno i najsevernija srednjovekovna katedrala na svetu, ali i čuveno mesto hodočašća koje je odolelo vekovima, da bi danas ponovo zablistalo u punom sjaju, kao jedan od simbola ove ponosne države.

 

 

Da podsetimo, predsednik Srbije sastao se danas u Trondhajmu sa srpskim studentima Norveškog univerziteta nauke i tehnologije (NTNU) i poručio da će nam u narednom periodu u Srbiji biti potrebni stručnjaci za obnovljive izvore energije. 

- Drago mi je što nam je Norveška partner, što žele da rade sa nama i što smo mnogo toga danas naučili - rekao je Vučić.

- Velike investicije možemo da imamo. Nisu to laki dogovori. Moramo da pronađemo ono što je naš najveći interes u svemo ovome. Do 2050 godine moramo da uložimo 32 milijarde evra. Samo u elektromrežu treba da uložimo oko 10 milijardi. Sve mora da učimo, na tome treba da radimo - kazao je predsednik i dodao da industrija, energetika prave ogroman profit zemlji.

– Svet se menja, napravili smo dobre kontakte, Univerzitet ima milijardu evra kao budžet, drago mi je što nam je Norveška partner i što žele da rade sa nama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading