SUMNJAM DA MI JE DETE KIDNAPOVANO! Oglasio se deda male Danke!

Autor:

Vesti

27.03.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deteta nema blizu 24 sata.

SUMNJAM DA MI JE DETE KIDNAPOVANO! Oglasio se deda male Danke!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Na lice mesta gde je mala Danka Ilić nestala u Banjskom polju kod Bora stigao je deda devojčice, vidno iscrpljen o brige.

On je sedeo je u kolima pored Hitne pomoći i čekao informacije o svojoj unuci. Nesrećni čovek je van sebe od brige.

- Ovde sam od juče i celu noć. Neću se pomeriti dok ne čujem informacije o mojoj unuci. Sinoć sam samo otišao da se okupam i presvučem i vratio se. Ova kuća nije moja, već je to kuća od moje snajke, njenog oca - kazao je Dankin deda.

On sumjna da je devojčica kidnapovana, prenosi Informer.

Podsećamo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45 sati u okolini Bora, a potraga za njom je u toku.

Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me" (Amber Alert) namenjen hitnom obaveštavanju javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči, visoka je oko 85 centimetara i u trenutku nestanka je nosila ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Na terenu su policija i vatrogasci, a u potragu su se uključili i građani. Njihove napore otežavaju nepristupačan teren i kiša koja je i jutros nastavila da pada. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je stigao u utorak kasno uveče u naselje Banjsko polje u Boru.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je za Tanjug rekao da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi, ističući težak teren prigradskog naselja. Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić je izjavio da su u potragu uključeni helikopteri, a da dronovi sa termovizijom pretražuju teren. Nakon toga će u potragu krenuti i spasilački tim, pretražujući svaki sektor koji do sada nije pretražen. GSS deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, stavljajući na raspolaganje sve svoje resurse, uključujući dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading