POBEDIĆU ZBOG STAROG SRPSKOG INATA! Jovan već mesec dana vodi ljutu borbu u TAKMIČENJU U LEŽANJU: Nedostaje mi pivo i utakmice "Napretka"! (FOTO)

Autor:

Vesti

21.09.2023

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 18. avgusta ove godine traje ljuta borba u takmičenju u izležavanju koje se održava u selu Brezna u Crnoj Gori.

POBEDIĆU ZBOG STAROG SRPSKOG INATA! Jovan već mesec dana vodi ljutu borbu u TAKMIČENJU U LEŽANJU: Nedostaje mi pivo i utakmice "Napretka"! (FOTO)

Foto: Rina, Privatna arhiva

Takmičenje je do sada oborilo sve rekorde, budući da je prethodni bio 117 sati, a ove godine "ležači" ne odustaju ni posle čitavih mesec dana. 

Na startu takmičenja nadmetao se 21 takmičar, ali su svakim danom polako odustajali... Najviše je bilo Crnogoraca koji važe za najlenje. Knjiga je spala na 4 najupornijih, među kojima je i naše gore list, Kruševljanin Jovan Crnčanin.

On je u razgovoru za Republiku istakao da mu ležanje pada teže nego rad, ali i otkrio da li će se sledeće godine opet prijaviti.

-  Još 2015. sam učestvovao na ovom takmičenju i došao do kraja, ali su tada pravila i okolnosti bile drugačije. Sada je moguće ići na petnaestominutnu pauzu na svakih 8 sati, tako da faktor fizičke spremnosti gotovo nema uticaja. Svakako da je novčana nagrada bila inicijalna kapisla za prijavu, ali želeo sam da pokažem sebi, okolini i igračima FK Napredak, čijeg marketing tima sam deo, a koji nemaju sreće sa rezultatima na početku prvenstva, da se upornošću i posvećenošću sve može pokoriti - počeo je Jovan priču.

Nedostaju mi obične stvari

Mada ovo takmičenje deluje besmisleno i "lako", situacija nije baš takva na terenu. Odvojenost od porodice i prijatelja teško padaju takmičarima, potvrdila nam je naša uzdanica na ovom takmičenju.

- Ubedljivo najviše mi nedostaje porodica, drugari, utakmice Napretka, kolege, pivo... Ništa, a sve. Jednom rečju - nostalgija za dragim ljudima - kaže.

 

Verujem u pobedu

Kruševljanin je dodao i da je ležanje teže od rada, ali da ne planira da odustane.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Četvoro finalista takmičenja u Brezni

Konkurencija je bila najmasovnija za ovih 12 godina takmičenja, ali bio sam prilično samouveren da ću doći do samog kraja, što se i obistinilo. Istina, nisam ni približno planirao da bude ovoliko teško, ali sve je stvar glave. Ponosan sam na istrajnost, ali ne i iznenađen sobom. Taj osećaj me ne napušta, imam svoj cilj i "mirno idem krivim putem". Verujem u svoju pobedu, ali bilo bi pretenciozno da kažem da je nemoguće da ispadnem pre vremena - rekao je Crnčanin za Republiku.

Kolebao sam se u nekim trenutku, ali sam negativnu energiju preusmerio u svoju korist, pa je iz veliku podršku mojih kruševljana proradio stari dobri srpski inat.- 

Istakao je i da je gotovo siguran da se više neće prijavljivati.

- Naučio sam da cenim ono što me svakodnevno okružuje time što sam ovde bio osuđen da trpim neke osobe kojima ne bih sekund posvetio u "slobodnom" životu. Ipak, možda dođem da odležim jedan "počasni krug" tj. noć sledeće godine i posetim ove ljude koji su nas pazili i služili preko mesec dana - zaključio je on.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading