''PALI'' TERORISTI U GRUZIJ! Putovali kroz 4 zemlje: Planirali napad u Rusiji, bili opremljeni ukrajinskim eksplozivom! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.02.2024

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gruzijska služba državne bezbednosti uspešno je sprovela operaciju sprečavanja terorističkog napada, privodeći više osoba čije je vozilo bilo natovareno improvizovanim eksplozivnim napravama ukupne težine 14 kilograma.

''PALI'' TERORISTI U GRUZIJ! Putovali kroz 4 zemlje: Planirali napad u Rusiji, bili opremljeni ukrajinskim eksplozivom! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@euronews

Informacije koje prenosi RIA Novosti otkrivaju da je automobil, koji se kretao iz Odese ka Voronježu, bio namenjen izvođenju terorističkog akta. Gruzijska služba identifikovala je Andreja Šarašiza, ukrajinskog poslanika iz stranke Vladimira Zelenskog, kao organizatora prevoza eksploziva.

Prema izveštajima službe bezbednosti, u transportu eksplozivnih naprava učestvovali su državljani Gruzije, Ukrajine i Jermenije. Vozilo je prešlo put iz Odese preko Rumunije, Bugarske i Turske do Gruzije, a krajnja destinacija bila je Voronjež.

Otkrivane eksplozivnih sredstava desilo se na gruzijsko-ruskoj granici, gde su pronađene tri naprave. Dodatno, tri eksplozivne naprave su, navodno, ostavljene na određenim lokacijama u Tbilisiju.

Iako je gruzijska obaveštajna služba saopštila mogućnost da su uhapšeni planirali aktivaciju eksploziva na teritoriji Gruzije, stručnjaci smatraju da je malo verovatno da je to bila stvarna namera.

Ovaj događaj podseća na sličan incident tokom 2022. godine, kada su pripadnici ukrajinskih službi bezbednosti transportovali eksplozivne naprave u Rusiju duž relativno identične rute. Kasnije su ove naprave korišćene tokom terorističkog napada na Krimski most.

S obzirom na sličnosti u putanjama i metodama, postoji opravdana sumnja da je ovo još jedan pokušaj sličnog terorističkog akta. S

ituacija podseća na neophodnost intenziviranja međunarodne saradnje u cilju suzbijanja terorizma i osiguravanja bezbednosti u regionu, prenosi rt.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading