OSUJEĆEN NAPAD NA JEDNOG OD LIDERA: Uhapšeno više ljudi, hitno se oglasila ruska FSB!

Autor:

Svet

05.02.2024

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska služba bezbednosti (FSB) sprečila teroristički napad planiran od strane Ukrajinske službe bezbednosti (SBU) na Lidera Krima.

OSUJEĆEN NAPAD NA JEDNOG OD LIDERA: Uhapšeno više ljudi, hitno se oglasila ruska FSB!

Foto: Tanjug/AP

Centar za Odnose sa javnšoću FSB potvrdio je uspešno otkrivanje i sprečavanje terorističkog napada na jednog od lidera Krima, koji je organizovala Služba bezbednosti Ukrajine (SBU), prema zvaničnom saopštenju ruske obaveštajne službe.

U akciji koja se odvijala na Krimu, službenici FSB Rusije intervenisali su i zadržali grupu ljudi, sastavljenu od troje ruskih državljana. Ovi pojedinci su, prema navodima iz saopštenja, bili pod instrukcijama SBU u Simferopolju i planirali su da izvedu napad eksplozivnom napravom na automobil jednog od lidera Krima.

- Na Krimu su službenici FSB Rusije zadržali grupu ljudi koju su činili ruski državljani V. A. Bodnar, O. V. Ševčenko i V. V. Ananjev, koji su se, po instrukcijama SBU u Simferopolju, pripremali da dignu u vazduh automobil jednog od lidera Krima. Pritvorenici su priznali krivicu - navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

U zvaničnom saopštenju, pritvorenici su priznali svoju krivicu, čime je FSB efikasno sprečila potencijalno poguban akt terorizma. Osumnjičenima je oduzeta radio-kontrolisana improvizovana eksplozivna naprava (IED) kumulativnog dejstva.

Napravljena je od modifikovane protivtenkovske protivavionske mine DM22 nemačke proizvodnje, sa punjenjem visokog eksploziva na bazi RDKS-a, čija je težina iznosila 1,9 kilograma.

Ova impresivna akcija FSB ističe njihovu posvećenost bezbednosti na Krimu i otkrivanju pretnji koje dolaze izvan njegovih granica. Očekuje se dalje istraživanje kako bi se utvrdili detalji i motivacije iza planiranog napada, dok se odnosi između Rusije i Ukrajine nastavljaju da prolaze kroz izazovne trenutke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading