KAD PUTIN VOLI LUKSUZ SAMO PRŠTI: Daleko od očiju javnosti obasipa darovima svoju voljenu - glamurozne nepokretnosti otkrile vezu Kabajeve i lidera Rusije!

Autor:

Svet

05.01.2024

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša olimpijska gimnastičarka Alina Кabajeva nikada nije direktno priznala svoju vezu sa liderom Rusije Vladimirom Putinom, ali je niz tragova tokom godina navelo javnost na zaključak da između njih postoji nešto više od običnog prijateljstva.

KAD PUTIN VOLI LUKSUZ SAMO PRŠTI: Daleko od očiju javnosti obasipa darovima svoju voljenu - glamurozne nepokretnosti otkrile vezu Kabajeve i lidera Rusije!

Foto: Credit: kremlin.ru / WillWest News / Profimedia

Istraživački projekat Dosije, u vlasništvu bivšeg ruskog oligarha Mihaila Hodorkovskog, koji se sukobio s Putinom, sada otkriva dosad nepoznate detalje o luksuznom životu Кabajeve i njenoj povezanosti s ruskim predsednikom.

Foto: Profimedia

2008. tabloid najavio ''venčanje veka'', ali...

Godine 2008, tabloid "Moskovski dopisnik" najavio je "venčanje veka" između Кabajeve i Putina, što je izazvalo gnev predsednika i zatvaranje samog tabloida. Bez obzira na to, tokom narednih 15 godina, Кabajeva je bila obasipana poklonima i podrškom od predsedničkog kruga, što je samo podstaklo uverenje u stvarnost njihove veze.

I dok Кabajeva nikada nije direktno komentarisala svoj odnos sa Putinom, Dosije otkriva neviđenu mrežu luksuza koja je oko nje izgrađena.

Dosije detaljno opisuje darove i nekretnine koje su Кabajeva i njena porodica dobili od Putinovih najbližih saradnika. Putinovi prijatelji, poput Petra Кolbina i Genadija Timčenka, poklonili su joj luksuzne stanove u Moskvi i Sankt Peterburgu, plac u traženoj oblasti Rubljovka, kao i vikendice u Moskovskoj oblasti i Sočiju. Ukupna vrednost ovih nekretnina, prema Dosijeu, premašuje 2,5 milijardi rubalja, ili više od 39 miliona dolara.

U dosijeu se navodi da su svi ovi poslovi sa nekretninama zapravo pokloni samog Putina, koje su dostavljali razni posrednici.

 

 

Dosije tvrdi: Kabajeva boravila u vili na Ženevskom jezeru sa heliodromom

Uz to, Dosije otkriva da Кabajeva ima pristup imovini koja formalno pripada drugima. Pozivajući se na izvore iz SAD i Evropske unije, Dosije tvrdi da je Кabajeva boravila u vili sa helidromom na Ženevskom jezeru, čija vrednost iznosi oko 75,5 miliona dolara. Heliodrom se nalazi blizu imanja u vlasništvu Genadija Timčenka, a Dosije beleži dolazak Кabajeve helikopterom „bukvalno do praga Timčenkove kuće“.

Osim toga, Dosije otkriva da je Кabajeva koristila luksuznu jahtu pod imenom Šeherezada, poklonjenu Putinu od strane ruskih biznismena, uključujući Timčenka. Istražitelji tvrde da je jahtu koristila u saradnji s Federalnom gardijskom službom (FSO) tokom poseta u inostranstvo. Nakon ruske invazije na Ukrajinu, Šeherezadu je zaplenila italijanska vlada.

Foto: Profimedia

 

O njihovoj vezi mnoga pitanja ostaju otvorena 

Dosije se takođe bavi poslovnim potezima Кabajeve u medijima. Ona je od 2014. godine predsedavala Nacionalnom medijskom grupom (NMG), koja poseduje TV kanal STS. 

Ovaj istraživački projekat tvrdi da su VTB banka i NMG koristili kredite za kupovinu STS-a, uključujući zajam od samog Vladimira Petroviča Кolbina, sina Putinovog starog prijatelja Petra Кolbina. Кolbin mlađi je bio posrednik u raznim transakcijama, uključujući i zajam od 12,3 milijarde rubalja za NMG.

Na kraju, Dosije iznosi informacije koje ukazuju na to da Кabajeva ima ograničenu ulogu u NMG, ali da ta pozicija obezbeđuje stabilne prihode i dovoljno vremena za posvećivanje volonterizmu, sportu i deci. Ovo otkriće baca svetlo na misterioznu vezu između Кabajeve i Putina, ostavljajući mnoga pitanja otvorenim o prirodi njihove veze i stvarnim motivima iza njenog blistavog života, piše Jutarnji list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading