VAGNEROVA IMPERIJA ĆE PRIPASTI PUTINOVOJ LJUBAVNICI?! Prigožin dobio milione u KEŠU i ZLATU, a ona "Fabriku trolova"

Autor:

Svet

05.07.2023

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nju se veruje da je majka troje Putinove dece

VAGNEROVA IMPERIJA ĆE PRIPASTI PUTINOVOJ LJUBAVNICI?! Prigožin dobio milione u KEŠU i ZLATU, a ona "Fabriku trolova"

Foto: Profimedia

Alina Kabajeva (40) za koju se tvrdi da je ljubavnica ruskog predsednika Vladimira Putina, će navodno preuzeti medijsku kompaniju koja je bila pod kontrolom vođe "Vagnera", Jevgenija Prigožina.

Situacija u Ruskoj Federaciji se smirila nakon pokušaja puča "Vagner" jedinica u subotu 24. juna, ruski mediji tvrde da je vlast vratila zaplenjen novac "Vagneru" tokom racija u toku puča, a "Dejli Mejl" sada javlja da Alina Kabajeva (40), navodna ljubavnica ruskog predsednika Vladimira Putina, preuzima medijsku kompaniju "Patriot" koja je do nedavno bila u vlasništvu Jevgenija Prigožina, vođe "Vagnera". Ona je bila ritmička gimnastičarka koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju.

Za nju se veruje da je majka troje Putinove dece, a ranije je označena kao "nekrunisana carica". Ona trenutno vrši funkciju predsednika Nacionalne medijske grupe i sada bi navodno mogla da preuzme "komandnu palicu" u medijskoj kompaniji "Patriot" koja je bilo pod kontrolom vođe "Vagnera", Jevgenija Prigožina.

“Patriot Media”, čiji je najistaknutiji deo bio sajt vesti RIA FAN, bio je izrazito nacionalistički, zagovarao je prokremljovsku uređivačku liniju, istovremeno pružajuci pozitivno izveštavanje o Prigožinu i njegovoj grupi “ Vagner”, naveo je "Rojters" prošle nedelje. Sada su se pojavili izveštaji u kojima se navodi da bi "Patriot Media" navodno mogao da bude prodat Nacionalnoj medijskoj grupi.

Ruski list “Komersant” objavio je u petak da je Državna služba za nadzor komunikacija Roskomnadzor blokirala medije povezane sa Prigožinom, bez detaljnijeg objašnjenja. Ruski mediji su, takođe, preneli da je “fabrika trolova”, koju je navodno koristio Prigožin da utiče na javno mnjenje u stranim zemljama, uključujući Sjedinjene Američke Države, raspuštena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading