KRIJUMČARILI REPTILE I KORNJAČE: Carinici otvorili prtljag, imali šta da vide! (FOTO)

Autor:

Hronika

29.04.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krijumčarene životinje su odmah predate Graničnoj veterinarskoj inspekciji radi zbrinjavanja u ZOO vrtu Palić.

KRIJUMČARILI REPTILE I KORNJAČE: Carinici otvorili prtljag, imali šta da vide! (FOTO)

Foto: Uprava carina

Carinici u saradnji sa policijom sprečili su pokušaj krijumčarenja tri jedinke zaštićenih vrsta zmija i jedne zaštićene kornjače, saopštila je danas Uprava carina Republike Srbije.

Slučaj je otkriven u subotu kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus, koji je saobraćao na relaciji Nemačka-Grčka.

Kako se navodi u saopštenju, iako su i putnici i vozači rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, carinici su tokom kontrole ispod zadnjeg reda sedišta najpre pronašli kutiju od stiropora, sa tri platnene vreće u kojima su se nalazili reptili. Potom je iznad sedišta, u boksu za ručni prtljag, pronađen i terarijum sa jednom živom kornjačom.

 

Iz kancelarije za sprovođenje CITES Konvencije Ministarstva zaštite životne sredine potvrđeno je da se radi o životinjama koje su na listi vrsta zaštićenih CITES Konvencijom. Reč je o dve jedinke Zelenog aborelnog pitona ''Morelia virdisa'', jednom primerku Smaragdne aborelne boe ’’Corallus caninus’’ i jednom primerku Ruske kornjače ''Testudo horsfieldii''.

Krijumčarene životinje su odmah predate Graničnoj veterinarskoj inspekciji radi zbrinjavanja u ZOO vrtu Palić.

Jedan od vozača, koji se izjasnio da je zmije preuzeo kao pošiljku, kao i jedan od putnika koji se javio kao vlasnik kornjače, predati u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading