UZBUNA NA KRIMU: Moskva oborila deset ukrajinskih projektila - hitno se oglasilo ministarstvo odbrane Rusije!

Autor:

Svet

05.01.2024

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dežurne ruske snage Protivvazdušne odbrane (PVO) sprečile su teroristički napad koji je Kijev pokušao izvesti na rusku teritoriju, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

UZBUNA NA KRIMU: Moskva oborila deset ukrajinskih projektila - hitno se oglasilo ministarstvo odbrane Rusije!

Foto: youtube.com/news9live

Incident se dogodio 4. januara ove godine, oko 17.20 po moskovskom vremenu, kada su dežurni PVO sistemi uspešno oborili deset vazdušno navođenih projektila iznad poluostrva Krim.

U zvaničnom saopštenju Ministarstva odbrane, istaknuto je da je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na ciljeve u Ruskoj Federaciji efikasno zaustavljen. Deset projektila, lansiranih sa teritorije Ukrajine, uništeno je iznad Krima od strane dežurnih sistema PVO.

Ministarstvo odbrane je takođe objavilo dnevni izveštaj, navodeći da je tokom ovog incidenta u borbama poginulo 600 Ukrajinaca. Detalji o operaciji i razmerama terorističkog napada biće dalje istraživani, a ruske vlasti su pozvale na međunarodnu pažnju i osudu ovog pokušaja agresije.

Svetska zajednica će pažljivo pratiti razvoj događaja u ovom regionu, dok se tenzije između Rusije i Ukrajine nastavljaju.

Prethodnih dana intenzivirani ruski napadi na Ukrajinu

Podsetimo,tranije u toku jučerašnjeg dana guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev izvestio je da je ukrajinski napad na taj grad odbijen, prenose RIA novosti.

Kako tvrdi Razvožajev, vojska je uništila više vazdušnih ciljeva, dok je jedan od fragmenata udario u kuću.

Prema preliminarnim podacima, tom prilikom jedna osoba je povređena, a guverner je pozvao ljude da ostanu mirni i da ne snimaju rad sistema protivvazdušne odbrane.

U Sevastopolju i na Krimu proglašen je žuti nivo opasnosti od terorizma, što podrazumeva jačanje rada organa za sprovođenje zakona, vršenje pretresa na železničkim stanicama i na drugim mestima gde je gužva, stavljanje medicinskih organizacija u stanje visoke pripravnosti i jačanje bezbednosti strateških objekata.

Rusija je prethodnih dana intenzivirala udare na Ukrajinu, naročito na Kijev i Harkov. Tom prilikom stradalo je pet, a ranjeno je više od 100 osoba.

Volodimir Zelenski, predsednik Ukrajine, poručio je da će Rusija platiti za svaki izgubljeni život Ukrajinaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading