ODBILI SU KOMANDU VRHOVNOG KOMANDANTA? Presretnut razgovor ukrajinskih vojnika, kako će Zelenski reagovati kad čuje OVO?

Autor:

Svet

02.01.2024

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa koja je ipak otišla na zadatak pretrpela je velike gubitke, ali je nakon toga sledeća odbila da ide.

ODBILI SU KOMANDU VRHOVNOG KOMANDANTA? Presretnut razgovor ukrajinskih vojnika, kako će Zelenski reagovati kad čuje OVO?

Foto: Tanjug/AP

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine masovno odbijaju da izvršavaju borbene zadatke, pokazuju snimci radio-presretanja ranjenih ukrajinskih vojnika.

Na primer, jedan od ranjenih ukrajinskih vojnika žalio se da osim odbijanja vojnika da idu na liniju fronta, čak ni vozači ne žele da na liniju fronta dovoze pojačanje i hranu.

- Iskreno, hvala Bogu, sve je u redu. Ali, 20 odsto pluća je zahvaćeno. Pluća se obnavljaju, diskovi su gurnuti nazad. Diskovi su izleteli iz kičme... Već sam prošao masaže, već hodam… Svi su odustali, čak i vozači su odbili da voze hranu momcima i da rade rotacije - ispričao je ranjeni borac Oružanih snaga Ukrajine na presretnutom audio-snimku, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, odbijanje da se izvršavaju borbeni zadaci u jedinici, o čemu govori na presretnutom snimku, nisu izolovani slučajevi, već istovremena masovna akcija pet jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

"Odbili su!"

- Uopšte ne znam. Peta nije otišla. Odbili su - da, odbili su. Došao je Saško u ‘nivi’, mali, bucmasti. Rekao je da su odbili - rekao je ukrajinski vojnik.

Istovremeno, prema njegovim rečima, grupa koja je ipak otišla na zadatak pretrpela je velike gubitke, ali je nakon toga sledeća odbila da ide.

Kako je dodao, "četvrta grupa je ipak pošla… ali su ih rasturili. A peta je odbila".

Drugi borac rekao je da ukrajinska komanda vrlo brzo sve lakše ranjene vraća na položaje i da oni zbog toga ne dobijaju potrebno lečenje.

- Otpustili su me iz bolnice, već sam sa svojim momcima. Oni koji mogu da hodaju i stoje na nogama, svi treba da budu na položajima. Tamo ima i momaka sa slomljenim rebrima posle napada - primetio je ukrajinski vojnik.

Krpe rupe

Sve je više dokaza da ukrajinski vojnici odbijaju da učestvuju u borbama. Tako je krajem novembra zarobljeni ukrajinski vojnik Bogdan Kumanski ispričao da je u redovima Oružanih snaga Ukrajine, konkretno u njegovoj 118. brigadi, bilo mnogo onih koji su odbijali i slučajeva samovoljnog napuštanja jedinice. Prema njegovim rečima, "nema dovoljno ljudi, povlače ljude iz bilo kojih jedinica samo da bi zakrpili rupe na liniji fronta", pri čemu bez ikakve pripreme. On je naveo da ima mnogo onih koji odbijaju, jer niko ne želi da bude "topovsko meso".

Krajem oktobra potpukovnik Narodne milicije LNR u penziji Andrej Maročko izjavio je za Sputnjik da su oficiri Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i jedinice ukrajinske nacionalne policije "KORD" došli u grad Kupjansk u Harkovskoj oblasti, da rade sa vojnicima 14. i 32. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, koji masovno odbijaju da izvršavaju naređenja komande. Pri tome se navodilo da su rasprave sa njima vršene uz primenu sile.

Zbog masovnih odbijanja ukrajinskih vojnika da se bore, kijevski režim koristi takozvane specijalne odrede čiji je zadatak da spreče dezerterstvo, bekstvo sa bojnog polja i povlačenje snaga uz primenu sile, pa čak i ubijanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading