ZAPAD U PANICI! Putin izdao hitno naređenje vojsci! SVE SLUŽBE DIGLE IZBUNU!

Autor:

Svet

04.01.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U međuvremenu, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izneo je podatak da je ruska Protivvazdušna odbrana (PVO) za šest meseci oborila čak 1.062 NATO rakete, uključujući operativno-taktičke i krstareće rakete, kao i navođene bombe.

ZAPAD U PANICI! Putin izdao hitno naređenje vojsci! SVE SLUŽBE DIGLE IZBUNU!

Foto: Tanjug/Ap

Penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov izneo je tvrdnje o navodnom stvaranju moćne satelitske konstelacije Rusije nad teritorijom Ukrajine. Prema Starikovu, ruski sateliti imaju mogućnost da uoče lansiranje raketa zapadnih raketnih sistema, što bi omogućilo Rusiji da efikasno presreće određene tipove raketa.

Njegove tvrdnje uznemirile su javnost, navodeći da su sateliti postavljeni iznad Ukrajine i da prikupljaju obaveštajne informacije.

- Rusi su lansirali veliki broj špijunskih satelita. Uključujući i onaj koji uočava bljesak kada raketa poleti - kaže oficir.


Starikov je istakao da je navodno lično predsednik Rusije Vladimir Putin naredio lansiranje ovih satelita kako bi se suprotstavio zapadnim raketnim sistemima. Njegove tvrdnje su izazvale zabrinutost u vezi sa mogućnošću Rusije da presreće rakete poput HIMARS, ATACMS i Taurus sa visokom efikasnošću.

- Sateliti lebde nad teritorijom Ukrajine, primaju obaveštajne informacije - rekao je Starikov uznemireno.

Ruska PVO oborila 1.062 NATO rakete
 

U međuvremenu, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izneo je podatak da je ruska Protivvazdušna odbrana (PVO) za šest meseci oborila čak 1.062 NATO rakete, uključujući operativno-taktičke i krstareće rakete, kao i navođene bombe. Ministar je istakao da je ruska vojska počela da koristi sisteme PVO na sveobuhvatan način, što je značajno povećalo njihovu sposobnost da brzo reaguju na pretnje iz vazduha.


Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading