PLATIĆETE ZA SVAKI IZGUBLJENI ŽIVOT: Zelenski zapretio Rusima za napade na Kijev i Harkov, pa njegove snage ponovo NAPALE BELGOROD!

Autor:

Svet

02.01.2024

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su pet projektila iznad Belgorodske oblasti, navelo je rusko Ministarstvo odbrane

PLATIĆETE ZA SVAKI IZGUBLJENI ŽIVOT: Zelenski zapretio Rusima za napade na Kijev i Harkov, pa njegove snage ponovo NAPALE BELGOROD!

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky, Shutterstock

Ruske snage PVO oborile su pet projektila iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ukrajinske snage su oko podneva ponovo pokušale da izvrše teroristički napad na ciljeve na ruskoj teritoriji, izvodeći udar iz višecevnog raketnog sistema Vilha.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da će Rusija odgovarati za svaki oduzeti život, ne spominjući da je napad na Belgorod upravo odmazda.

On je u video poruci zahvalio svima na svetu koji pomažu Ukrajini, preneo je Interfaks Ukrajina.

"Patriot, Iris, Nasam, svaki od tih sistema (PVO) je ve} spasao najmanje stotinu života, istakao je Zelenski.

Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su pet projektila iznad Belgorodske oblasti, navelo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ovo je drugi napad na Belgorod i region danas.

Prvi se dogodio oko 11 časova, kada su sistemi protivvazdušne odbrane oborili četiri projektila ispaljena iz Aldera, kada je povređena jedna osoba.

Gubernator Vjačeslav Gladkov saopštio je ranije danas da je, rema preliminarnim podacima, jedna osoba teško povređena, prenosi agencija RIA Novosti.

U vazdušnom napadu ukrajinskih snaga na Belgorod izvedenom 30. decembra poginulo je 25, a povređeno oko 90 osoba.

Belgorod se nalazi na zapadu Rusije, nedaleko od granice sa Ukrajinom.

Napad Ukrajinaca na Belgorodsku oblast direktna je odmazda za jutrošnje snažne udare ruske vojske na glavni grad Kijev, ali i Harkov.

Rusi su preko svojih Kinžala i Šahed dronova zasuli dva velika ukrajinska grada projektilima, a tom prilikom ubijene su četiri a ranjene 92 osobe.

To je saopštio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading