NISU U 2023. OSVOJILI NIJEDAN VELIKI GRAD, PUTIN JE ŽIVOTINJA! Zelenski ŽESTOKO PROVOCIRAO predsednika Rusije, a on mu je odmah NAJSUROVIJE odgovorio

Autor:

Svet

02.01.2024

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Ukrajine iskoristio je pojavljivanje u novogodišnjem izdanju jednog magazina da nikad snažnije udari na predsednika Rusije

NISU U 2023. OSVOJILI NIJEDAN VELIKI GRAD, PUTIN JE ŽIVOTINJA! Zelenski ŽESTOKO PROVOCIRAO predsednika Rusije, a on mu je odmah NAJSUROVIJE odgovorio

Foto: Tanjug AP

“Vojska ruskog predsednika Vladimira Putina nije uspela da zauzme nijedan veliki grad 2023. godine, dok je Ukrajina uspela da razbije rusku blokadu Crnog mora, omogućivši transport miliona tona žitarica”, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u intervjuu za Ekonomist, napominjući da je to "ogroman rezultat".

On je naglasio da se podržavanjem Ukrajine Evropa štiti od ruske agresije.

"Dajući nam novac ili oružje, izdržavate se. Spasavate svoju decu, a ne našu. Ako Rusiji bude dozvoljeno da uzme ukrajinsku decu, oni će uzeti i drugu decu. A ako Rusija naruši prava Ukrajinaca, narušiće prava celog sveta", upozorio je Zelenski.

Dodao je da ako Ukrajina izgubi, Putin će svoje ratove približiti Zapadu.

"Putin oseća slabost kao životinja jer je životinja. On oseća krv, oseća njenu moć. I poješće vas za večeru sa svom vašom EU, NATO, slobodom i demokratijom", poručio je Zelenski.

Vladimiru Putinu sve ovo svakako se nije dopalo, a kako je reagovao na to, najbolje se može videti po jutrošnjim snažnim napadima na Kijev i Harkov.

Ukrajinski mediji čak ističu da su ruske trupe koristile i čuvene “kinžale” za napade.

Zelenski je u intervjuu za britanski list još naveo da su obaveštajne službe nekoliko evropskih zemalja počele da proučavaju mogućnost napada Rusije na njihovu teritoriju, a, kako je napomenuo, reč je i o onim zemljama koje nisu bile u sastavu SSSR.

Prema njegovim rečima, Zapad je izgubio osećaj hitnosti u pomoći Ukrajini, a mnogi Ukrajinci su izgubili osećaj egzistencijalne ugroženosti.

"Možda nismo uspeli u 2023. godini kako je svet želeo. Možda se ne dešava sve tako brzo kako je neko zamislio. Ali pomisao da Putin pobeđuje nije ništa drugo do osećaj. A realnost je da ruske trupe ginu i na mestima poput Avdejevke", rekao je Zelenski.

Kako je naveo, britanski odbrambeni obaveštajni izvori procenjuju da će, prema sadašnjim trendovima, Rusija do 2025. godine imati više od 500.000 žrtava, ubijenih i ranjenih.

Predsednik Ukrajine je izjavio da ne vidi "nikakve fundamentalne korake ka miru od strane Rusije".

Umesto toga, kako je naveo, on, kao i svi Ukrajinci, oseća nalet vazdušnih napada na ukrajinske gradove.

"Vidim samo korake terorističke zemlje. Ako Rusija šalje signale da želi da zamrzne sukob, kako navode neki zapadni mediji, to nije zato što su pravedni, već zato što im nedostaju projektili, municija ili obučene trupe", rekao je Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading