BOMBARDOVANI KIJEV I HARKOV: Građani od ranog jutra na udaru, pršti na sve strane, a OVO JE PRAVI PLAN RUSA!

Autor:

Svet

02.01.2024

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kijevu je nedugo nakon upozorenja o vazdušnom napadu zabeležen pad raketnih krhotina u nekoliko okruga

BOMBARDOVANI KIJEV I HARKOV: Građani od ranog jutra na udaru, pršti na sve strane, a OVO JE PRAVI PLAN RUSA!

Foto: Tanjug/AP

Stanovnici ukrajinskih gradova Kijeva i Harkova od ranog jutra su na udaru. Rusija je odlučila da od samog starta 2024. godine zaboravi na bilo kakva dalja kalkulisanja i poštede kako bi se ukrajinskim vojnicima, ali i ostatku naroda urezalo u glave (ako već nije) da je bila velika greška napasti i uništiti ruski brod Novočerkask kod Krima.

Nadležni su u Kijevu i Harkovu prijavili rad sistema protivvazdušne odbrane a javljaju da veliki broj projektila leti prema glavnom gradu.

"Vazdušni napad se nastavlja! Protivvazdušna odbrana deluje u glavnom gradu i regionu", rekao je šef KGVA Sergej Popko.

Građane je upozorio i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

"Eksplozije u glavnom gradu. Konkretno, u okrugu Golosejevski, fragment rakete pao je na otvorenom prostoru parka. Eksplozije se čuju na Obolonu", rekao je.

Popko je pozvao stanovnike da ostanu u skloništima dok ne nestane upozorenje o napadu. Vazduhoplovstvo je takođe pozvalo stanovnike Kijeva da ostanu u skloništa.​

U Kijevu je nedugo nakon upozorenja o vazdušnom napadu zabeležen pad raketnih krhotina u nekoliko okruga.

Prema preliminarnim podacima, Rusi su ipak pogodili teritorije civilnog infrastrukturnog objekta u regiji Podolsk. U tom gradu postoje prekidi u struji i vodosnabdevanju.

Takođe se navodi da su Rusi ovom prilikom najverovatnije upotrebili projektile Kindžal.

Gradonačelnik Harkova Igor Terehov rekao je da se u gradu dogodila eksplozija, a Rusija je izvršila masivan raketni udar, prenosi Klx.ba.

"U Harkovu se dešavaju eksplozije. Harkov je pod masivnim raketnim napadom. Veoma je opasno trenutno biti izvan skloništa", poručio je gradonačelnik Harkova na Telegramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading