''REŠAVAJU SVOJE PROBLEME PREKO LEĐA UKRAJINE'' Putin raskrinkao kolektivni Zapad - koriste Kijev samo kao oruđe, pa zagrmeo na Ukrajince: ''Bićete kažnjeni!''

Autor:

Svet

01.01.2024

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izneo je danas zapažene tvrdnje, naglašavajući da stvarni neprijatelji Rusije nisu Ukrajina i njen narod, već "zapadne elite" koje podržavaju sukobe na istoku Evrope.

''REŠAVAJU SVOJE PROBLEME PREKO LEĐA UKRAJINE'' Putin raskrinkao kolektivni Zapad - koriste Kijev samo kao oruđe, pa zagrmeo na Ukrajince: ''Bićete kažnjeni!''

Foto: shutterstock, Tanjug/AP

Putin je Ukrajinu nazvao "samo oruđem u rukama kolektivnog Zapada, koje koristi kako bi se suprotstavio Rusiji", prenosi RT.

Na pitanje o podršci Zapada Ukrajini, ruski lider je istakao da su elite kolektivnog Zapada "pravi neprijatelji Rusije".

- Nije stvar u tome da oni pomažu našem neprijatelju, već da su sami naši neprijatelji. Oni rešavaju svoje probleme preko leđa Ukrajine - rekao je Putin tokom posete vojnoj bolnici u Moskvi, gde se sastao sa ranjenim ruskim vojnicima iz ratnih dejstava u Ukrajini.

Međutim, i pored ovih tvrdnji, Putin je ponovio pretnje Ukrajini. U ponedeljak je izjavio da su ukrajinski raketni napadi na ruski pogranični grad Belgorod "teroristički čin" koji neće proći nekažnjeno.

U tim napadima poginulo je 20 ljudi, dok je 111 ranjeno, prenosi Rojters.

Govoreći pred vojnicima u vojnoj bolnici u Moskvi, Putin je najavio dalje udare na ukrajinske ciljeve, insistirajući da ti napadi "neće proći nekažnjeno". Uporedo sa tim, ruski lider je negirao optužbe da Rusija cilja na civilnu infrastrukturu.

U širem razgovoru sa vojnicima, Putin je izjavio da se tok rata u Ukrajini menja u korist Rusije, izražavajući nadu da će rat biti okončan, ali samo pod uslovima koje postavlja Moskva.

Putinovo tradicionalno novogodišnje obraćanje, održano u nedelju, bilo je oštar kontrast u odnosu na prethodnu godinu, s obzirom na minimalno pominjanje rata u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading