''UKRAJINA ŽIVI, OVO NIJE BAJKA'' Zelenski čestitao Novu godinu i poručio građanima: ''Dokle god postojite...''

Autor:

Svet

01.01.2024

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedavnoj poruci putem "Telegram" kanala, predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, istakao je važnost i snagu koju je njegov narod pokazao tokom protekle godine, nazivajući je još jednom godinom rata i borbe za nezavisnost.

''UKRAJINA ŽIVI, OVO NIJE BAJKA'' Zelenski čestitao Novu godinu i poručio građanima: ''Dokle god postojite...''

Foto: shutterstock, Tanjug/AP

Sa ponosom je govorio o otporu Ukrajine, naglašavajući da su preživeli izazove koje su mnogi sumnjali da će prevazići.

''Ukrajina živi, borei se''

- Pre 676 dana svi smo bili izazvani. Rakete su letele na nas sa svih strana, neprijateljski juriš dolazio je na nas sa svih strana - rekao je Zelenski, podsećajući na teške trenutke koje je zemlja prošla. Međutim, predsednik Ukrajine nije dozvolio da ova borba definiše njihovu sudbinu.

- Ukrajina živi. Ukrajina se bori. Ukrajina se kreće, Ukrajina napreduje. Ukrajina pobeđuje. Ukrajina radi. Ukrajina postoji. A sve zajedno nije novogodišnje čudo. Ovo nije bajka, nije magija, već zasluga svakog od vas - naglasio je Zelenski, podsećajući svoje sugrađane da su oni ti koji čine razliku.

Zelenski je posebno istakao hrabrost i junaštvo ukrajinskih vojnika, nazivajući ih ponosom zemlje.

- Dokle god postojite, postoji Ukrajina. Znam kako nas hrabro i junački branite. Sve ovo vreme. Vreme teških, žestokih svakodnevnih borbi - rekao je Zelenski, dodajući da su Ukrajinci jači od izazova pred kojima su se našli.

Ljubav prema Ukrajini pokretačka snaga

U svojoj poruci, predsednik je naglasio da ljubav prema Ukrajini predstavlja pokretačku snagu koju protivnici toliko strahuju. Bez obzira na teškoće na Krimu, u Donbasu i drugim regionima, Zelenski je uveren da su neprijatelji svesni snage ukrajinskog duha.

On je istakao i diplomatske pobede zemlje, uključujući podršku 80 zemalja sveta za "Ukrajinsku formulu mira" i bezbednosne garancije koje je pridružilo tridesetak država.

U zaključku, Zelenski je zahvalio svim zemljama koje su pristupile koaliciji i podržale Ukrajinu u povratku otete dece iz Rusije.

Takođe je naglasio ulogu modernog vojnog opremanja, izrazivši zahvalnost za podršku u nabavci patriota, IRIS-a, HIMARS-a, NASAMS-a, "houksa", "abramsa", "leoparda" i drugih sredstava.

Na kraju, predsednik je poručio: "Ukrajinci su jači od terora i uvek će se dići. Koliko god neprijatelj izazivao, mi ćemo se uvek dići. Jer onaj ko donosi pakao na našu zemlju, jednog dana će ga videti sa svog prozora."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading