Vučić razotkrio plan Evropske inicijative za stabilnost: Srbi "krivi" za sve?

Autor:

Vesti

29.04.2024

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić: Evropska inicijativa za stabilnost kao dimna zavesa

Vučić razotkrio plan Evropske inicijative za stabilnost: Srbi "krivi" za sve?

Foto: TV Pink/printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon povratka iz SAD dao svoj komentar na evropsku inicijativu za stabilnost, ističući njen karakter kao dimne zavese koja pokušava da prebaci krivicu na Srbiju u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu. Prema Vučićevim rečima, inicijativa se trudi da stvori sliku da je Srbija odgovorna za zastoje u vezi sa formiranjem ZSO, navodeći da "ne postoje srpske opštine".

Evropska inicijativa za stabilnost služi da napravi dimnu zavesu koja pokušava da kaže da je Srbija kriva zašto Priština ne može da formira ZSO jer navodno "ne postoje srpske opštine", upozorava Vučić.



Vučić je naglasio da evropska inicijativa za stabilnost pokušava da optuži Srbiju za zastoj u formiranju ZSO na Kosovu, ističući da to predstavlja neosnovano prebacivanje odgovornosti. On je istakao da je reč o pokušaju stvaranja predrasuda protiv Srbije u vezi sa pitanjem ZSO.


Predsednik Srbije je istakao da se putem evropske inicijative za stabilnost vrši manipulacija činjenicama o postojanju srpskih opština na Kosovu. Vučić je naglasio da Srbija neće prihvatiti takve lažne optužbe i da će nastaviti da se zalaže za prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.


Vučić je istakao da će Srbija nastaviti dijalog sa Prištinom uz istovremeno insistiranje na poštovanju prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština. On je naglasio da će Srbija ostati posvećena mirnom rešavanju problema i očuvanju stabilnosti u regionu.


Nakon povratka iz SAD, predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno je stavio do znanja da Srbija neće prihvatiti neosnovane optužbe koje se pokušavaju svaliti na nju putem evropske inicijative za stabilnost. Njegove reči ukazuju na odlučnost u zaštiti prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i na nastavak dijaloga uz istovremeno odbijanje manipulacije činjenicama o postojanju srpskih opština na Kosovu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Ana

29.04.2024 18:23

Predsednik se bori svom snagom da zastiti nas narod.

Jana

29.04.2024 18:30

Srbi su svima uvek krivi za sve. Strašno.

Sid

29.04.2024 18:38

Srbija je trn u oku EU zbog ekonomskog i finansijskog buma.

Daca

29.04.2024 18:49

Do sada su oni to i shvatili, ovo sto pokusavaju je van serijski debilizam kome ce Srbija po ko zna koji put odoleti !