TERA NAS U RAT SA MOTKAMA! Ukrajinci žestoko napali Zelenskog!

Autor:

Svet

26.12.2023

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjavio je Zelenski da se Ukrajina bori za evropske vrednosti, teži članstvu u Evropskoj uniji, ali kako sada najavljuje pooštravanje mobilizacije, zapalile su se društvene mreže.

TERA NAS U RAT SA MOTKAMA! Ukrajinci žestoko napali Zelenskog!

Foto: Tanjug/AP

U Ukrajini je vaskrsao video u kojem njen predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da, njegova država nije Rusija, i da nikoga ne tera u rat sa motkama. 

Izjavio je Zelenski da se Ukrajina bori za evropske vrednosti, teži članstvu u Evropskoj uniji, ali kako sada najavljuje pooštravanje mobilizacije, zapalile su se društvene mreže. 

- Ne možemo se ponašati kao Rusija - da teramo ljude u rat motkama. Mi nismo takva država. Ovo je paradoks. Mi se borimo za evropske vrednosti, želimo da budemo članica Evropske unije, pa moramo i da se borimo uzimajući u obzir takve vrednosti - rekao je Zelenski tada na samitu u Briselu.

Međutim, Zelenski sad najavljuje novu, pooštrenu mobilizaciju zbog čeka je naljutio sunarodnike, upravo zbog prvobitnog videa u kome kaže da on nikoga ne tera u rat.

Inače, Ukrajina planira mobilizaciju pola miliona Ukrajinaca. 

Komentari ispod snimka na kojem je Zelenski izneo svoj stav jasno pokazuju nezadovoljstvo građana, koji su uporedili situaciju sa ruskom politikom i izneli teške kritike na račun ukrajinskih vlasti.

Nakon objave spornog videa, društvene mreže su preplavljene reakcijama korisnika. Mnogi su istakli da se osećaju kao da ih vlasti guraju u rat, navodeći da su primorani ili da se bore ili da završe u zatvoru.

Upoređujući situaciju sa Rusijom, korisnici su istakli da se osećaju kao da su pod prisilom sličnom onoj koju sprovodi susedna država. Ove reakcije jasno pokazuju nezadovoljstvo i zabrinutost građana povodom najavljenih zakonskih mera.

- Rusija nije zatvorila granice, ali mi imamo ropstvo i teraju nas u rat motkama - navodi se u jednom od komentara.

Drugi korisnik je napisao: 

- Gurate nas u zatvor. Ili poziv i rat, ili ćete u zatvor.

- Posle takvih zakona, zaista izgleda da nas treba spasiti, mi nismo ništa bolji od Rusije -  stoji u nekim od objava.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading