ŠOKANTNO! OVO OD STOLTENBERGA NIKO NIJE OČEKIVAO Otvoreno priznao da je Ukrajina u KRITIČNOJ SITUACIJI: "Treba biti spreman na loše vesti"

Autor:

Svet

03.12.2023

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO Generalni sekretar Jens Stoltenberg izjavio je u intervjuu za nemačku televiziju ARD da su ratovi nepredvidivi i da treba biti spreman na loše vesti iz Ukrajine. On je naglasio da se ratovi odvijaju u fazama i da je potrebno podržati Ukrajinu u dobrim i lošim vremenima.

ŠOKANTNO! OVO OD STOLTENBERGA NIKO NIJE OČEKIVAO Otvoreno priznao da je Ukrajina u KRITIČNOJ SITUACIJI: "Treba biti spreman na loše vesti"

Foto: Tanjug/AP

Stoltenberg je komentarisao situaciju na frontu, rekavši da u poslednjih nekoliko meseci nije bilo značajnijih promena. Iako nije predvideo buduće događaje, istakao je da su ratovi nepredvidivi po prirodi.

Stoltenberg je naglasio da što više podržavamo Ukrajinu, rat će se brže završiti. Prepoznao je da je Ukrajina u “kritičnoj situaciji”, ali nije odgovorio na pitanje kako komanda u Kijevu treba da postupi. “Donošenje ovih teških operativnih odluka prepuštam Ukrajincima i vojnim komandantima”, rekao je Stoltenberg.

Ruski senator Aleksej Puškov reagovao je na izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o “pripremi za loše vesti iz Ukrajine”. Puškov je istakao da dolazi do promene psihologije ukrajinskog sukoba, koja ne samo da se širi na Zapad, već u velikoj meri dolazi sa samog Zapada kao direktnog učesnika i autora ukrajinske krize.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading