STOLTENBERG: Ruski gubici u Ukrajini KOLOSALNI, Putin izgubio stotine aviona, hiljade tenkova i 300.000 vojnika

Autor:

Svet

29.11.2023

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg primetio je da je tokom rata u Ukrajini ruska vojska pretrpela kolosalne gubitke. Ne radi se samo o ljudstvu, čije se žrtve odavno broje u stotinama hiljada, već i o skupoj vojnoj opremi.

STOLTENBERG: Ruski gubici u Ukrajini KOLOSALNI, Putin izgubio stotine aviona, hiljade tenkova i 300.000 vojnika

Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Političar je to izjavio na konferenciji za novinare održanoj u sedištu Alijanse u Briselu, prenosi Ukrinform. On je napomenuo da su to značajni gubici za Moskvu, neki od njih nenadoknadivi.

U vojnom smislu, Rusija je izgubila značajan deo svojih konvencionalnih oružanih snaga – stotine aviona, hiljade tenkova i više od 300.000 žrtava“, objasnio je šef Severnoatlantskog bloka.

Podsetimo, prema rečima Stoltenberga, Alijansa vidi trenutna dostignuća Ukrajine na bojnom polju, uprkos tome što se linija fronta gotovo ne pomera. Prema njegovim rečima, saveznici su impresionirani hrabrošću i profesionalizmom ukrajinskih branilaca i njihovom sposobnošću da udare u pozadinu Rusa.

BONUS VIDEO: 

.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Džonko

29.11.2023 19:14

Jel ovaj vidi i bele miševe, vilenjake, kako se žaba pretvara u princa itd..!!!?? Možda bi on voleo da je tako ali da jeste ne bi bila tolika panika u Ukrajini i u NATO - u... A da ne pričamo da su magacini prazni širom istog tog NATO-a... SANJAJ, SANJAJ DOK TI NE ZAKUCAJU NA VRATA BAĆUŠKE...!!!