RUSI OSTVARILI STRATEŠKI PROBOJ KOD BAHMUTA: Ostvarena kontrola nad važnim naseljem posle PAKLENIH BORBI

Autor:

Svet

29.11.2023

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije borbe između ruskih i ukrajinskih snaga odvijaju se kod Bahmuta. Ruske snage su preuzele kontrolu nad selom Khromove, koje se nalazi u zapadnom predgrađu Bahmuta. Ovo selo, koje Rusija naziva Artjomovsko, pre rata je imalo oko 1.000 stanovnika.

RUSI OSTVARILI STRATEŠKI PROBOJ KOD BAHMUTA: Ostvarena kontrola nad važnim naseljem posle PAKLENIH BORBI

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Bahmut, grad koji je Rusija zauzela posle višemesečnih borbi prošlog leta, sada je pod kontrolom ruskih snaga. Sredinom novembra, ruske snage kod Bahmuta prešle su iz odbrane u aktivna dejstva, pokušavajući da povrate pozicije koje su izgubile.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prošle nedelje saopštio da se ukrajinske trupe suočavaju sa teškim odbrambenim operacijama na istočnim delovima fronta, gde su temperature niske. Ukrajina za sada nije komentarisala navode o napretku ruskih snaga kod Bahmuta.

Sredinom novembra, ruske snage kod Bahmuta prešle su iz odbrane u aktivna dejstva, pokušavajući da povrate pozicije koje su izgubile.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prošle nedelje saopštio da se ukrajinske trupe suočavaju sa teškim odbrambenim operacijama na istočnim delovima fronta, gde su temperature niske. Ukrajina za sada nije komentarisala navode o napretku ruskih snaga kod Bahmuta.

Ukrajina je takođe izvestila da je uspela da obori dva ruska ratna aviona i tri helikoptera unutar ruskih granica u maju 20232.

Loše vreme ometa ruski napad na Avdiivka. Takođe, Ukrajina je pojačala svoje napore da pobedi Rusiju u elektronskom ratovanju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading