PESKOV SE OGLASIO O TROVANJU ŽENE KIRILA BUDANOVA: Evo šta o svemu kaže Kremlj!

Autor:

Svet

29.11.2023

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se poslednje optužbe Kijeva o trovanju mogu smatrati rutinskim, jer Ukrajina "krivi Rusiju za sve probleme".

PESKOV SE OGLASIO O TROVANJU ŽENE KIRILA BUDANOVA: Evo šta o svemu kaže Kremlj!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina je optužila Rusiju za trovanje Marije Budanove, supruge šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe (GUR) Kirila Budanova. Prema izveštajima, Marija Budanova je otrovana teškim metalima. Izvori navode da su otrovi najverovatnije bili u njenim obrocima, pošto je i nekoliko drugih članova osoblja GUR-a bilo otrovano.

Međutim, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se poslednje optužbe Kijeva o trovanju mogu smatrati rutinskim, jer Ukrajina "krivi Rusiju za sve probleme".

Do sada nema naznaka o tome ko stoji iza trovanja, niti je razjašnjeno kako je ono izvedeno1. Ako se potvrdi kao namerno, trovanje bi predstavljalo najozbiljniji napad na člana porodice nekog od istaknutih članova ukrajinskog vojnog rukovodstva od početka rata Ukrajine i Rusije 2022. godine.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading