ZAŠTO NIKO NE REAGUJE? Zaharova pobesnela posle priznanja Izraela da ima NUKLEARNO ORUŽJE, pa je ovo poručila SVIMA

Autor:

Svet

07.11.2023

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael javno ne priznaje da ima nuklearno oružje iako Federacija američkih naučnika procenjuje da ta država ima oko 90 nuklearnih bojevih glava

ZAŠTO NIKO NE REAGUJE? Zaharova pobesnela posle priznanja Izraela da ima NUKLEARNO ORUŽJE, pa je ovo poručila SVIMA

Foto: Tanjug/AP

Rusko ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da je izjava izraelskog ministra koji je predložio ideju da Izrael izvede nuklearni napad na Gazu pokrenula brojna pitanja.

Marija Zaharova, portparolka ministarstva inostranih poslova Rusije rekla je da je glavno pitanje to što se čini da je Izrael priznao da ima nuklearne bojeve glave.

- Ovo je pokrenulo ogroman broj pitanja. Pitanje broj jedan, ispada da slušamo službene izjave o prisutnosti nuklearnog oružja? Sledeća pitanja koja svi imaju - gde su međunarodne organizacije, gdje je IAEA (Međunarodna agencija za atomsku energiju) gde su inspektori? - rekla je Zaharova.

Izrael javno ne priznaje da ima nuklearno oružje iako Federacija američkih naučnika procenjuje da ta država ima oko 90 nuklearnih bojevih glava.

Iranski ministar inostranih poslova Hosein Amirabdolahijan u ponedeljak je pozvao Savet bezbednosti UN i telo za nadzor nuklearnog oružja, Međunarodnu agenciju za atomsku energiju, da preduzmu "odmah neprekidne akcije za razoružavanje varvarskog režima aparthejda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading