JEZIVO! SAKRIVENE TAJNE IZLAZE NA VIDELO U ŠOKANTNOM MEDICINSKOM SKANDALU: SESTRA IZ PAKLA Lusi Letbi možda ubila još tri bebe, pokušala da usmrti MNOGO VIŠE!

Autor:

Svet

18.09.2023

09:48 >> 10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudski veštak je izjavio da je medicinska sestra Lusi Letbi možda ubila još tri bebe i pokušala da ubije još 15.

JEZIVO! SAKRIVENE TAJNE IZLAZE NA VIDELO U ŠOKANTNOM MEDICINSKOM SKANDALU: SESTRA IZ PAKLA Lusi Letbi možda ubila još tri bebe, pokušala da usmrti MNOGO VIŠE!

Foto: Profimedia

Letbi (33) osuđena je prošlog meseca na doživotnu robiju za ubistvo sedam beba i pokušaj ubistva još šest u odeljenju za novorođenčad u bolnici Grofica od Čestera.

Devi Evans, koja je vršio veštačenje, izneo je nove podatke o deci koja nisu bila obuhvaćena tužbom, navodi Dejli mejl.

„Pregledao 32 slučaja i postoji sedam onih za koje joj nije suđeno, a kojima je potrebno posvetiti više pažnje. Ove bebe su imale bolesti opasne po život i troje od njih je umrlo. Ali ima sedam slučajeva koje moramo detaljnije da razmotrimo. Pronašao sam nekoliko slučajeva koji su veoma sumnjivi, pošto je endotrahealna cev – postavljena u grlo bebe kada joj je potrebna pomoć za disanje – bila pomerena ili izašla. Ove cevi mogu da izađu slučajno, ali da toliko mnogo njih izađe je veoma, neobično, posebno u onome što ja smatram dobrom bolnicom. Sumnjam da su ove cevi namerno izmeštene. Od 18, moglo bi biti do deset beba koje su bile ugrožene. Koliko ja znam, preživeli su bez dugotrajnih posledica".

Republika

Foto: Profimedia

 

 

Policija Češira pregleda medicinske beleške 4.000 beba primljenih u neonatalno odeljenja bolnice Grofica od Čestera i Ženske bolnice u Liverpulu tokom petogodišnjeg rada Letbijeve u tim ustanovama.

Njihova istraga, kodnog naziva Operacija kolibri, je u toku i oni nisu isključili da Letbi bude optužena za još zločina.

Nakon suđenja, izvori su za Gardijan rekli da su detektivi identifikovali oko 30 drugih beba, pored 17 koje su obuhvaćene suđenjem, a kojima je Letbi ugrozila život. Svi su na sreću preživeli.

Dr Evans je pozvao detektive da pomno pogledaju medicinske beleške beba sa imenima na 257 listova za primopredaju nege, otkrivenih u Letbijevoj kući nakon njenog hapšenja. 

Letbi je bebama za čiju smrt je osuđena namerno ubrizgavala vazduh, na silu hranila mlekom i trovala insulinom.

Letbi će ostatak života provesti iza rešetaka, postavši četvrta žena u istoriji Velike Britanije kojoj je izrečena takva kazna, koja je rezervisana su za one koji počine najgnusnije zločine.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading