POČEO POSLEDNJI ISPRAĆAJ POGINULIH VOĐA VAGNERA: Prvi sahranjen Valerij Čekalov, mesto i vreme Prigožinovog sprovoda DRŽI SE U TAJNOSTI (VIDEO)

Autor:

Svet

29.08.2023

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sankt Peterburgu se danas opraštaju od poginulih u padu aviona Jevgenija Prigožina.

POČEO POSLEDNJI ISPRAĆAJ POGINULIH VOĐA VAGNERA: Prvi sahranjen Valerij Čekalov, mesto i vreme Prigožinovog sprovoda DRŽI SE U TAJNOSTI (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Pram informacijama ruskih medija i Telegram kanala, prvi je sahranjen Valerij Čekalov na Severnom groblju

 

U grupi ožalošćenih, viđeni su lični telohranitelj Jevgenija Prigožina Sergej Plaščenko, koji je imao sreće da nije ušao u let.

 

Valerij Čekalov je vodio kompanije u Sankt Peterburgu povezane sa Prigožinom. Preko ovih kompanija zaključena su oba ugovora sa ruskim Ministarstvom odbrane o snabdevanju hranom, kao i poslovi sa naftom u Siriji. Bio je na ukrajinskoj i američkoj sankcionoj listi.

Prema navdima, Prigožin će verovatno biti sahranjen na Serafimovskom groblju u Sankt Peterburgu, najverovatnije u sredu.

 

Portal Fontanka piše da su u noći 29. avgusta na svim ulazima na ovo groblje bile postavljene policijske jedinice, a ispred glavnog ulaza su osvanuli okviri za detektore metala. Na ulazima u groblje ujutru su se stvorile ozbiljne gužve. Primećeni su zaposleni u Vagneru.

 

Na Serafimovskom groblju biće sahranjeno pet od deset poginulih u padu aviona, uključujući Utkina i Čekalova. U pripremi su i groblja Bogoslovskoe, Severnoje i Smolenska.

 

Prema nepotvrđenim izveštajima, danas će biti sahranjeni Prigožinovi telohranitelji: Jevgenij Makarjan (Makar), Sergej Propustin (Dim) i Nikolaj Matusejev (Matusej). 

 

Aleksandar Totmin (Tot) biće sahranjen kod kuće na Altajskoj teritoriji.

 

Mesto i datum sahrane samog Jevgenija Prigožina još uvek se drži u tajnost. Kako je saopšteno, odluku o tome doneće rođaci osnivača Vagnera. Navodno, tek predveče u 18.00 se se dati znak na kom groblju treba pripremiti grob za Prigožina, a i ta informacija će biti tajna.

 

 

Predsednik Vladimir Putin ne planira da dođe na sahranu Prigožina, izjavio je pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov.

 

„Prisustvo predsednika nije predviđeno“, rekao je Peskov.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading